NBANoLimits

Kolin Sekston, novajlija o kom će se tek pričati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2019 00:00
Kolin Sekston, novajlija o kom će se tek pričati
Kolin Sekston, novajlija o kom će se tek pričati

Dončić i Jang su apsolutno ukrali šou ove sezone, kada su rukiji u pitanju.

Diandre Ejton igra solidnu sezonu, a i bio je 1. pik pa je svakako u žiži javnosti.

Džeren Džekson je do povrede igrao jako dobro, a Begli i Branson su sve bolji i bolji kako sezona odmiče.

Bilo je tu još dosta momaka koji su nekim svojim potezima ili dobrim partijama iskakali u prvi plan, kao na primer Džoš Okogi, ili Kevin Noks, Mo Bamba, Mičel Robinson, Kevin Huerter…

A, šta ćemo sa njim?

Šta ćemo sa mladim rukijem Kavsa, Kolinom Sekstonom, koji je izabran kao 8. pik i koji je došao u Klivlend pun nade i entuzijazma da će zaigrati u tandemu sa najboljim igračem današnjice?

Čak je i u noći drafta jedna od prvih njegovih poruka bila upućena upravo Lebronu, kako bi voleo da zajedno vode Klivlend do novih uspeha.

To se na njegovu i na žalost svih u Ohaju nije dogodilo i u trenutku kada je Lebron rešio da ode put Los Anđelesa, ciljevi u Klivlendu su preko noći otišli u totalno drugom smeru.

Kavsi su u ovu sezonu ušli katastrofalno, prvi trijumf su zabeležili tek u 7. meču, a posle 15 odigranih utakmica imali su svega 2 pobede.

Nakon takvog starta, jasno je postalo svima kakvi su dometi ovog tima i šta će im biti glavni cilj do kraja sezone. Trenutno su na omeru 19-57 i samo su Niksi i Sansi lošije ekipe od njih.

Jedina dobra stvar ovakve sezone je što možete, odnosno, morate i imate dužnost da date šansu mladim igračima!

Kako je sezona odmicala Sekston je igrao sve bolje, sve konstantnije, da bi u ovom trenutku postao glavna napadačka sila svog tima.

Na prethodnih 11 utakmica ovaj momak samo jednom nije uspeo da ubaci 20 i više poena. I na tom jednom meču imao je 18, što se ne može nazvati lošim učinkom.

Prosečno je beležio 24.5 poena, uz odlične procente šuta – 55.1% iz igre i 50% za tri poena.

Takav niz utakmica u svojim ruki sezonama za Klivlend nisu imali čak ni Lebron Džejms ni Kajri Irving. Zapravo, još od Tima Dankana se nije pojavio ruki koji je imao takvu konstantnost i takav niz efikasnih mečeva.

Kolin Sekston, dobro upamtite ovog mladića, svetla budućnost je pred njim.