NBANoLimits

Neočekivani poraz Denvera od Vašingtona, Jokić isključen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2019 00:00
Neočekivani poraz Denvera od Vašingtona, Jokić isključen
Neočekivani poraz Denvera od Vašingtona, Jokić isključen

Pravi šok za navijače Nagetsa u Pepsi Centru priredili su gosti, a dodatnu nervozu i negodovanje, zbog diskutabilnog suđenja, izazvalo je i isključenje Nikole Jokića pred kraj meča, koji je u roku od samo par sekundi zaradio dve tehničke, zbog prigovora.

Vašington je slavio 95:90 u jednoj čudnoj utakmici u kojoj je delovalo da Denver ima punu kontrolu nakon prvog poluvremena, sigurno vođstvo, da bi u drugom postigli svega 28 poena (u trećoj deonici samo 10).

Sigurno da je i Jokićevo bespotrebno isključenje uticalo na sam kraj utakmice, ali nedopustivo je da tim koji pretenduje na vrh konferencije dopusti sebi takvu drugu polovinu meča.

https://youtu.be/J7X2QMQvrKk

Jokić je, i pored isključenja, odigrao dobar meč sa 23 poena, uz šut iz igre 11/15, a zabeležio je i 14 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

Kod pobednika, odličan je bio mladi ruki Troj Braun sa rekordom dosadašnje karijere od 24 poena i 5 ubačenih trojki iz 7 pokušaja. Tomas Brajant je zabeležio 20 poena, 14 skokova i 3 blokade, dok je Džabari Parker sa klupe doprineo sa 20 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte.

Nagetsi su se ovim porazom, najverovatnije oprostili od prvog mesta Zapadne konferencije.