NBANoLimits

"Janis je bolji nego što sam ja bio u njegovim godinama"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2019 00:00
"Janis je bolji nego što sam ja bio u njegovim godinama"
"Janis je bolji nego što sam ja bio u njegovim godinama"

Legendardni Šakil O’Nil, trenutno zaposlen kao analitičar i saradnik na TNT televiziji, izjavio je da Janis Adetokunbo igra bolje nego on što je igrao kada je imao 24 godine, koliko ih sada Grk ima.

“On je bolji zato što ima više mogućnosti da koristi svoje prednosti. Ja sam bio igrač na niskom postu, pre svega, i jedino što sam mogao da koristim kao svoju prednost bila je ta fizička dominantnost. On je neko ko će ići od koša do koša sam, prevoditi loptu, trčati… I ja sam to radio jedno vreme, ali sam brzo shvatio da nije to za mene, ja sam ipak pretežno za igru ispod koša.”

“Ali da, on je bolji. Zato sam mu i predao svoju ‘Supermen titulu’ u novembru. I znate šta je još jako bitno? On jako vredno radi na sebi, nije od onih koji su talentovani i misle da će im odmah sve pasti u krilo. Skroman je i ponizan momak i ima moje poštovanje i zaslužuje ga i ja mu ga zato i dajem. Da, ponoviću, bolji je igrač nego što sam ja bio sa 24 godine.”

– zaključio je O’Nil.

Adetokunbo igra vrhunsku sezonu, jedan je od dva glavna kandidata za MVP trofej, a njegovi Milvoki Baksi su obezbedili prednost domaćeg terena tokom čitavog doigravanja, čak i u potencijalnom velikom finalu.