NBANoLimits

Strašan meč u Gardenu, Orlando u plejofu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2019 00:00
Strašan meč u Gardenu, Orlando u plejofu
Strašan meč u Gardenu, Orlando u plejofu

Ekipa Orlando Medžika odličnom igrom savladala je domaće Boston Seltikse i tako prekinula najduži niz Istoka po broju sezona u kojima nisu nastupali u plejofu. Doigravanje se nakon sedam godina vraća u Orlando.

Boston – Orlando, 108:116.

Oba tima su u meč ušla organizovano i sa jasnim planom kako napasti protivnika. Orlando je to činio, kako najčešće to čini tokom cele sezone, preko Nikole Vučevića. Ni braća tornjevi, Horford i Eron Bejns nisu imali odgovor za poluhoroge sjajnog crnogorskog centra. Na drugoj strani, Stivens je pokušao i uspeo na samom startu da eksploatiše mismeč koji je Horford stvarao igrajući bilo protiv Ajzaka ili Gordona, tako su i jedni i drugi na samom početku dolazili do lakih poena. Značajan momenat jeste i povreda Tejtuma, koji je igru napustio posle samo šest minuta.

Klupa Kelta donosi prevagu na početku druge četvrtine, trio Rozir – Braun – Tajs donosi čak 13 poena prednosti protiv u tom trenutku pogubljene rezervne postave gostiju. Kliford je reagovao i nešto ranije vratio startere, koji od tog trenutka, pa do samog kraja meča igraju perfektnu odbranu, onako kako to čine nakon “All Star” pauze. Serijom 11:2 vraćaju rezultatski egal na poluvremenu.

Ispostavilo se to kao jako bitno, jer Orlando znatno raspoloženiji timski izlazi na drugo poluvreme. Izgledali su u svakom trenutku kao da znaju šta žele. Na drugoj strani stezali su obruč, te Boston nije nalazio lake poene. Značajan detalj u trećoj četvrtini, nažalost, ponovo je bila povreda. Ovoga puta stradao je Markus Smart nakon sudara sa Vučevićem i nije mogao da nastavi meč.

U poslednju četvrtinu Orlando ulazi sa malom prednošću, ali ovoga puta rezervisti prikazuju potpuno suprotnu igru u odnosu na prvi deo, te na krilima Rosa dolaze do čak 14 poena prednosti. Ipak, kada su svi mislili da je utakmica gotova, u igru se vraća Kajri Irving, te on i Džejlen Braun serijom 13:0 vraćaju potpunu neizvesnost u utakmicu.

Ključna sekvenca utakmice počinje dva minuta pre kraja. Furnije strašnim kucanjem stišava uzavrelu atmosferu u Boston Gardenu, Ros blokadom šuta za tri poena Džejlena Brauna pokreće kontru koju je alejupom završio Eron Gordon. Orlando se više nije osvrtao.