NBANoLimits

Divcu novi ugovor, prvi potez: otkaz Jergeru?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2019 00:00
Divcu novi ugovor, prvi potez: otkaz Jergeru?
Divcu novi ugovor, prvi potez: otkaz Jergeru?

Generalni menadžer i legenda Sakramento Kingsa, produžio je ugovor sa klubom do 2023. godine.

Divac je na tu poziciju došao u martu 2015. godine i najzaslužniji je što Kingsi trenutno imaju jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih timova u ligi.

Uz ovu nam stiže i jedna pomalo iznenađujuća vest – kako prenosi više pouzdanih izvora, Divac će se danas sastati sa trenerom Dejvom Jergerom i pregovarati o prekidu saradnje, tačnije, uručiće mu otkaz.

Iznenađujuća je, pre svega, ako se zna da je Vlade više puta javno podržavao rad trenera, kao i da je tokom sezone izjavljivao kako će produžiti ugovor s njim. Do zaokreta je došlo zbog novog ugovora koji će legenda srpske košarke potpisati. Po novom ugovoru, Divac će apsolutno dobiti svu moć u klubu i on će se poslednji pitati kada se budu donosile sve važne odluke, a prva takva odluka će biti smena trenera, upravo kako bi pokazao tu moć. Jerger je tokom sezone imao čak i javne obračune sa nekim članovima uprave, te ovim potezom Divac želi da pokaže jedinstvo.

Dejv Jerger ima još godinu dana ugovora sa Kingsima, u klubu je proveo prethodne 3 sezone, a ove je predvodio svoj mladi tim do 39 pobeda.

Kingsi nisu još uvek zvanično otpustili Jergera, ali novinari već spekulišu o novom treneru Kraljeva. Prvi favorit, još čudnije, jeste trener koji još uvek nije dobio otkaz u svom sadašnjem timu, Luk Volton. Pominju se i Etore Mesina, kao i Monti Vilijams.