NBANoLimits

Džejms Džouns promovisan u generalnog menadžera Finiksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2019 00:00
Džejms Džouns promovisan u generalnog menadžera Finiksa
Džejms Džouns promovisan u generalnog menadžera Finiksa

Džejms Džouns je član uprave Finiks Sansa prethodne dve godine, a od sada će i samostalno obavljati funkciju generalnog menadžera.

On je ovu funkciju delio sa Trevorom Bakstajnom tokom ove sezone i upravo je ovaj dvojac najzaslužniji za trejdove u kojima su dovedeni Keli Ubre i Tajler Džonson, što se u organizaciji Sansa smatra jako dobrim potezima. Bakstajn će od sada biti glavni pomoćnik Džounsu.

Džejms Džouns je, od kada je po okončanju igračke karijere stigao u Finiks, bio potpredsednik kluba zadužen za košarkaške operacije, a može se reći i da je bio jedinstvena spona između uprave, trenera i igrača. Tokom igračke karijere bio je jedan od glavnih ljudi u Udruženju igrača NBA lige i već tada je davao naznake da bi mogao da postane funkcioner u nekom od timova, kada patike i dres bude zamenio cipelama i odelom.

Trostruki osvajač NBA šampionata, pobednik takmičenja u brzom šutiranju trojki i učesnik 7 velikih finala zaredom je i kao igrač bio član Sansa. On je tokom dve sezone koliko je nastupao u gradu iz Arizone odigrao 151 meč i prosečno beležio 7.8 poena i 2.8 skokova. Te dve sezone su bile i najuspešnije u istoriji ove franšize.