NBANoLimits

Siksersi odgovorili jako, ubedljiva pobeda za 1:1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2019 00:00
Siksersi odgovorili jako, ubedljiva pobeda za 1:1
Siksersi odgovorili jako, ubedljiva pobeda za 1:1

Za razliku od prvog meča ove serije, drugi je tekao nešto drugačijim tokom, a naročito u drugom poluvremenu i, pre svega, trećoj deonici.

Filadelfija je u toj četvrtini uništila Bruklin, iako su u drugo poluvreme ušli samo sa poenom prednosti, ovu deonicu su dobili sa 51:23.

To je i definitivno prelomilo meč, pa je poslednja četvrtina bila samo formalnost u kojoj su svi igrači sa obe klupe dobili šansu. Krajnji rezultat glasio je 145:123.

Džoel Embid je, u odnosu na prvu utakmicu, odigrao dosta zrelije, pametnije, može se reći. Imao je bolju selekciju šuta, nije previše forsirao, za tri poena nije šutnuo nijednom, a ponovo je najagresivniji bio u reketu, kako to i treba da čini, jer tu je zaista nezaustavljiv. Imao je 23 poena i 10 skokova za samo 21 minut na terenu.

Ben Simons je sa 18 poena, 12 asistencija i 10 skokova zabeležio tripl-dabl, svoj drugi u karijeri u plef-ofu i tako postao jedan od tri igrača ove franšize kojima je to polazilo za rukom više od jedanput. Ostala dvojica su legendarni Vilt Čejmberlen i Čarls Barkli.

Ponovo je odličan doprinos sa klupe imao i Boban Marjanović. On je za 18 minuta igre upisao 16 poena i 8 skokova, a većinu svojih poena postigao je sa poludistance, u stilu najpreciznijih šutera lige, na opšte oduševljenje publike.

Gosti će što pre želeti da zaborave ovaj meč i probati mislima da se okrenu predstojećoj odbrani domaćeg terena. Nisu oni možda odigrali toliko loše, koliko su Siksersi odigrali bolje, naročito u toj, već pomenutoj, trećoj deonici.

Dinvidi je postigao 19 poena, Rasel 16. Treba spomenuti i da je svoj debi u doigravanju imao i Džanan Musa. Bosanski reprezentativac je za 10 minuta igre zabeležio 4 poena, bez promašaja iz igre, i 1 ukradenu loptu.

Serija se sada seli u Bruklin, treći meč će se odigrati u noći između četvrtka i petka u 2h po našem vremenu.