NBANoLimits

Tripl-dabl Hardena za ubedljivu pobedu Hjustona i 2:0 u seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2019 00:00
Tripl-dabl Hardena za ubedljivu pobedu Hjustona i 2:0 u seriji
Tripl-dabl Hardena za ubedljivu pobedu Hjustona i 2:0 u seriji

Košarkaši Hjuston Roketsa savladali su ekipu Jute Džeza rezultatom 118:98 i stigli do vođstva od 2:0 u seriji.

Najzaslužniji za ubedljivu pobedu Raketa bio je Džejms Harden koji je zabeležio novi tripl-dabl, svoj treći u plej-of karijeri. Popularni Brada je postigao 32 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija.  Dvocifreni u ekipi Hjustona, takođe su bili Kris Pol, koji je postigao 17 poena, Gordon i Taker koji su postigli po 16 poena.

U ekipi Jute najefikasniji su bili Riki Rubio i Rojs O’Nil sa po 17 poena, Fejvors je postigao 14, dok su Rudi Gober i Donovan Mičel, koji je odigrao veoma slabu partiju, postigli po 11 poena.

Od samog početka meča Hjuston je krenuo silovito i predvođeni Hardenom, koji je u prvoj četvrtini postigao 17 poena, su napravili čak 20 poena prednosti u prvom periodu, koju su zadržali do samog kraja meča.

Za razliku od Džejmsa Hardena, najbolji igrač Jute, Donovan Mičel, imao je jako slabo šutersko veče. Iz igre je šutirao 5/19, za tri poena 1/8, dok je sa linije penala imao 2 promašaja iz isto toliko pokušaja.

Ukoliko žele da ugroze Hjuston, puleni Kvina Snajdera moraju da odigraju mnogo bolje nego što su to činili u prve dve partije.

Serija se nastavlja u noći između subote i nedelje, kada će ekipa Jute biti domaćin, gde će imati ogromnu podršku svojih navijača.