NBANoLimits

Luk Volton: "Odbrana prvo"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2019 00:00
Luk Volton: "Odbrana prvo"
Luk Volton: "Odbrana prvo"

Luk Volton, novi trener Sakramenta, na svojoj prvoj konferenciji za štampu je izjavio koji će biti prioriteti njegovog novog tima.

Iako priznaje da se današnja košarka bazira na dobrom spejsingu i šutu za 3 poena, njegov prioritet je odbrana:

“Odbrana donosi titule. Iako volim ofanzivni deo terena, volim da se lopta kreće u napadu, odbranom se pobedjuje kada je zaista bitno. Da bismo promenili mentalitet i više obraćali pažnju na odbranu, moramo više vremena da joj posvetimo i na treningu. Moramo da imamo želju da budemo dobra defanzivna ekipa, ali imati i dobre defanzivce naravno pomaže.”

Novi trener pokupio je hvalospeve što se rada sa i razvijanja mladih talenata tiče, otuda i ne čudi želja novinara da čuju kako planira da iskoristi odličnog rukija Kingsa, Marvina Beglija.

“Rekao sam mu da mislim da će biti veliki deo onoga što ćemo raditi i treba nam od njega da nastavi da napreduje, da bude polivalentan. Njegov kvalitet da brani više pozicija će na kraju krajeva biti veliki faktor toga kako će naše defanzivne šeme funkcionisati i koliko različitih ćemo moći da koristimo.”

Kingsi su već sada ofanzivno jako dobar tim, ono što im treba za sledeći korak jeste napredak na defanzivnom delu terena, očigledno da će to biti fokus Luka Voltona od samog starta trening kampa.