NBANoLimits

Uzvraćen brejk Siksersa za prednost od 2:1 u seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2019 00:00
Uzvraćen brejk Siksersa za prednost od 2:1 u seriji
Uzvraćen brejk Siksersa za prednost od 2:1 u seriji

Lišeni pomoći Džoela Embida, igrači Filadelfije su relativno lako savladali Bruklin u gostima 131:115. Gosti su ovom pobedom vratili Netsima za brejk u prvom meču i sada ponovo imaju prednost domaćeg terena u ovoj seriji.

Od samog starta utakmice, predvođeni šuterski jako raspoloženim Herisom i vrlo motivisanim Simonsom, Siksersi su nametnuli svoj ritam i osim u prvih par minuta, imali prednost tokom celog meča koju nisu ispuštali.

Upravo je ovaj dvojac predvodio Filu do trijumfa. Ben Simons je postigao 31 poen, što mu je rekord karijere u doigravanju, uz odličnih 11/13 iz igre, kao i, za njega fenomenalnih 9/11 sa penala. Zabeležio je i 9 asistencija, 4 skoka, 3 blokade i 2 ukradene lopte. Tobajas Heris je odigrao možda i najbolju partiju od dolaska u Filadelfiju – 29 poena i 16 skokova, uz perfektnih 6/6 u šutu za tri poena.

Jako dobro šutersko veče imao je i Džej Džej Redik sa 26 poena, trojke je šutirao 5/9, Batler je postigao 16 poena uz 7 asistencija, a svoje vreme na terenu, u odsustvu Embida, sasvim solidno je iskoristio Boban Marjanović, koji je zabeležio 14 poena i 8 skokova, međutim, odigrao je svega nešto više od 18 minuta, pošto je napravio 6 ličnih grešaka.

U domaćoj ekipi treba, pre svih, istaći Kerisa LeVerta, koji je u drugoj deonici bio igrač koji je povukao svoju ekipu i vratio ih u igru sa 14 uzastopnih poena. U toj deonici je postigao čak 19 poena ukupno, a meč je završio sa 26, uz 7 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte.

Dobar košgeterski učinak standardno je imao i Dianđelo Rasel, koji je takođe ubacio 26 poena, uz ne baš sjajnih 12/26 iz igre, odnosno 2/9 za tri poena. Dinvidi i Alen su postigli po 15.

Sledeći, 4. meč ove serije igra se u subotu uveče, u nešto ranijem terminu od 21h po našem vremenu.