NBANoLimits

Utakmica karijere Derika Vajta, Sparsi ubedljivi protiv Nagetsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2019 00:00
Utakmica karijere Derika Vajta, Sparsi ubedljivi protiv Nagetsa
Utakmica karijere Derika Vajta, Sparsi ubedljivi protiv Nagetsa

San Antonio je slavio kod kuće protiv Denvera 118:108 i poveo sa 2:1 u seriji, a meč je obeležio fenomenalni Derik Vajt!

Mladi plej Sparsa ubacio je 36 poena što mu je rekord, ne samo u plej-ofu, nego i uopšte, u karijeri do sada. Šutirao je odličnih 15/21 iz igre, a zabeležio je i po 5 skokova i asistencija i 3 ukradene lopte. Svojom i eksplozivnošću i prodorima bio je zaista nerešiva enigma za odbranu gostiju.

Odličnu podršku imao je u Demaru Derouzenu, koji je nakon jako lošeg starta (posle prvog pogotka, vezao je 7 promašaja iz igre), pronašao svoj ritam u trećoj deonici i ubacio sjajnih 18, od 25 poena koliko je ukupno postigao. Zabeležio je i 5 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Lamarkus Oldridž je imao 18 poena, 11 skokova i 5 asistencija, dok je Rudi Gej sa klupe doprineo sa 11 poena i 10 skokova.

Kod gostiju, standardno najbolji, ne samo u ovoj seriji, nego i tokom čitave sezone, Nikola Jokić. Somborac je ponovo predvodio svoj tim u svim najvažnijim statističkim kategorijama – zabeležio je 22 poena, pri šutu iz igre 8/14, trojke 3/6, uz 8 skokova i 7 asistencija.

Po 7 asistencija imali su i Geri Heris i Monte Moris, uz postignutih 12, odnosno 10 poena. Jako dobar bio je Malik Bizli, koji je, ušavši sa klupe postigao 20 poena, uz odličnih 5/6 za tri poena, a imao je i 9 skokova.

Ono je što je bilo evidentno već u prvom meču ove serije, a sada je postalo i kristalno jasno je da će, kada su Nagetsi u pitanju, ovde sve zavisiti od njihovih spoljnih igrača.

Jokić je u sva tri dosadašnja susreta beležio odlične brojke, imao uvek dobra, ili bar solidna rešenja u napadu, ali njegovi bekovi i krila su ti koji moraju da igraju bolje, ako Denver želi povoljan rezultat. Starteri – Marej, Heris i Barton su na ovom meču iz igre šutirali 8/25, što je nedovoljno da bi se pobedili i Njujork Niksi, a kamoli silni San Antonio Sparsi.

Kako će se ova serija dalje odvijati videćemo već u subotu od 23:30h.