NBANoLimits

Nemilosrdni Durent i Voriorsi, težak poraz Klipersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2019 00:00
Nemilosrdni Durent i Voriorsi, težak poraz Klipersa
Nemilosrdni Durent i Voriorsi, težak poraz Klipersa

Igrači Golden Stejta ovoga puta nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i ubedljivu razliku koju su stekli još na početku meča, uspeli su da održe do samog kraja.

A na kraju, rezultat je glasio 132:105 i on sasvim dovoljno pokazuje kakav je bio odnos snaga u ovoj utakmici.

Vladajući šampioni su, praktično sve rešili već u prvoj deonici koju su dobili 41:24. Dobra odbrana koja je otvarala kontre, kao i hirurška preciznost Durenta i Karija i domaći su već u tim trenucima mogli da počnu da razmišljaju o predaji i početku priprema za narednu utakmicu.

Kevin Durent je odigrao u stilu pravog superstara. Na poluvremenu je već upisao 27 poena, da bi posle nepune tri četvrtine imao 38, a poslednju je, kao uostalom i svi starteri, presedeo na klupi. Zabeležio je i 7 asistencija i 4 skoka. Durent je u ovoj utakmici pretekao Medžika Džonsona i sada je 14. na večnoj listi strelaca u plej-of mečevima.

Odličan je bio i Stef Kari koji je, verovali ili ne, imao problema sa ličnim greškama, pa je zato i odigrao svega 20 minuta, ali je i za tako malu minutažu uspeo da ubaci 21 poen, uz šut 7/11 iz igre, 4/6 za tri poena. Endrju Bogut je postigao 8 poena, uz čak 14 skokova i 5 asistencija.

Ono što je možda zanimljivo istaći je da je Durent dobio još jednu tehničku koja mu je već 3. u ovoj seriji, a pravilo koje važi za plej-of je da igrač automatski dobija suspenziju od jednog meča, ukoliko u doigravanju dobije 7 tehničkih ličnih grešaka.

Kod Klipersa, ponovo su igrači sa klupe bili efikasniji od startera – Lu Vilijams 16 poena i 6 asistencija, Herel i Grin po 15 poena. Iako je meč počeo kao starter, Ivica Zubac se nije mnogo naigrao do poslednje deonice koja je cela bila, takozvani “Garbage time”, koje je sjajno iskoristio da popravi svoje brojke i zabeležio je dabl-dabl sa 18 poena i 15 skokova, za svega 17 minuta igre.

https://www.youtube.com/watch?v=x-E2Kfd4Bn8

Voriorsi su ponovo preuzeli vođstvo u ovoj seriji, sada je 2:1, a sledeći duel ovih timova biće na programu u nedelju u 21:30h.