NBANoLimits

Boston prvi završio posao, Indijana "počišćena"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2019 00:00
Boston prvi završio posao, Indijana "počišćena"
Boston prvi završio posao, Indijana "počišćena"

Košarkaši Boston Seltiksa prvi su polufinalisti Istočne konferencije, pošto su “počistili” Indijanu.

Pružila je ekipa Pejsersa dostojan otpor trenutno jačem i boljem protivniku, ali je na semaforu na kraju utakmice stajalo 110:106 za tim iz Masačusetsa.

Viđena je u Indijanpolisu jedna egal utakmica, a ratoborna ekipa Indijane imala je aktivan rezultat do poslednjeg perioda igre. Na 7 minuta do kraja Pejsersi su vodili košem razlike (82:80), a zatim je usledila serija Seltiksa 15:3. Ekipa Bostona je otišla po prvi put na dvocifrenu razliku i do kraja utakmice rutinski odradila posao.

U ekipi Seltiksa istakao se Gordon Hejvord, koji je zabeležio 20 poena, uz skoro savršen procenat šuta 7-9 (3/3 za tri poena), a tome je dodao i 3 skoka, po 2 asistencije i ukradene lopte i 1 blokadu. Džejson Tejtum i Markus Moris ubacili su po 18 poena i uhvatili po 8 skokova.

Užasno šutersko veče imali su Kajri Irving i Al Horford, koji su ubacili po 14 poena, ali uz kombinovan šut iz igre 8/32.

Još jednu dobru utakmicu za ekipu Pejsersa odigrao je Bojan Bogdanović, koji je sa 22 poena predvodio strelce u svom timu. Tajrik Evans je sa klupe ubacio 21 poen, dok je Daren Kolison uz 19 poena, imao i 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Boston će u polufinalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Milvoki – Detroit (3:0).