NBANoLimits

Voriorsi na pragu prolaska, zabeležen i drugi trijumf u Los Anđelesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2019 00:00
Voriorsi na pragu prolaska, zabeležen i drugi trijumf u Los Anđelesu
Voriorsi na pragu prolaska, zabeležen i drugi trijumf u Los Anđelesu

Nešto teže nego u 3. meču serije, ali vladajući šampioni ipak odnose obe pobede iz Grada anđela. Ovoga puta bilo je 113:105, za prednost u seriji od 3:1.

Domaći su u ovaj meč ušli sa većim žarom i borbenošću nego u prethodni, kao i sa jednom izmenjenom, netipičnom startnom petorkom sa Džamajklom Grinom umesto Ivice Zubca u prvih 5.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da bi se ugrozili izuzetno motivisani gosti, koji su nakon iznenađujućeg poraza u 2. meču kod kuće u Los Anđeles došli sa jasnim ciljem – da zabeleže obe pobede i da što pre završe ovu seriju.

Držali su Klipersi priključak u prvom poluvremenu, uspevali da smanje razliku, trudili se i borili koliko god je to bilo moguće. Dobra energija s kraja poluvremena se prenela i u treću deonicu u kojoj su nagovestili da možda imaju snage i za potpuni preokret, kada su čak i poveli, međutim, ta snaga je ipak ponestala u samoj završnici.

U Golden Stejtu odličan je bio Kevin Durent sa 33 poena, 12/21 iz igre, uz 7 skokova i 6 asistencija, a šuterski je izuzetno raspoložen bio i Klej Tompson koji je upisao 32 poena, pri šutu iz igre 12/20, trojke 6/9. Stefa Karija nije najbolje slušao šut ove večeri, samo 3/14, za tri poena 1/9, ali je zato razigravao svoje saigrače, a solidan doprinos dao je i u odbrani.  Meč je završio sa 14 poena, 10 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte.

Jako dobru partiju za domaći tim pružio je mladi ruki Šej Gildžes-Aleksander, koji je postigao 25 poena. Iz igre je šutirao 9/15, za tri poena 3/5, a zabeležio je i po 2 skoka i asistencije. Patrik Beverli je ponovo solidno odigrao na oba kraja terena i utakmicu završio sa 12 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 3 blokade. Zakazali su oni iskusniji, Danilo Galinari je ubacio 16 poena, ali uz jako loših 5/20 iz igre, dok je Lu Vilijams procentualno bio još lošiji sa 2/10 iz igre, za svega 12 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=XHEeXcKM_JE

Sledeći i potencijalno poslednji meč ove serije odigraće se u Ouklendu u noći između srede i četvrtka od 4:30h.