NBANoLimits

Smenjen Igor Kokoškov!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2019 00:00
Smenjen Igor Kokoškov!
Smenjen Igor Kokoškov!

Iako su svi u upravi Finiks Sansa do pre samo par dana tvrdili da će Igor Kokoškov voditi ovaj tim i naredne sezone, to se ipak neće dogoditi!

Možda i ne tako iznenađujuća vest stiže nam iz Arizone, znajući kakvo je stanje u klubu već godinama i kakvi su, već duže vreme, čudni odnosi između gradske uprave, vlasnika Sansa, uprave kluba i silnih trenera koji su ovde bili poslednjih godina.

Jedan od najpoznatijih NBA analitičara i dopisnika, Adrijan Vojnarovski, prvi je objavio ovu vest, ona je ubrzo postala i zvanična, a Vojnarovski još javlja i da je u Finiksu sada glavni cilj dovođenje Montija Vilijamsa, pomoćnog trenera Filadelfije.

Vilijams, koji je na meti i Los Anđeles Lejkersa, je već neko vreme na radaru uprave Sansa. Kao glavni razlozi za njegov odabir pominju se blisko poznanstvo i odlični odnosi koje ima sa generalnim menadžerom, Džejmsom Džounsom i sa predsednikom zaduženim za košarkaške operacije, Džefom Bauerom.

Ko god da zameni srpskog trenera, biće već 7. trener ovog kluba u poslednjih 8 sezona.

Igor Kokoškov je prvi neamerički trener u istoriji NBA lige koji je samostalno vodio jedan tim i, na njegovu žalost, izdržao je samo jednu sezonu na poziciji glavnog trenera Finiksa. U njoj je predvodio svoj mladi tim do 19 pobeda i 63 poraza.