NBANoLimits

Fenomenalni Kevin Durent zakazao polufinale sa Hjustonom!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2019 00:00
Fenomenalni Kevin Durent zakazao polufinale sa Hjustonom!
Fenomenalni Kevin Durent zakazao polufinale sa Hjustonom!

Predvođeni nezaustvaljivim Kevinom Durentom, Golden Stejt Voriorsi su na gostujućem parketu savladali ekipu Los Anđeles Klipersa rezultatom 129:110 i tako rešili ovu izuzetnu seriju u svoju korist za konačnih 4:2.

Popularni Kej Di je od samog starta krenuo furiozno, pogađajući iz svih mogućih pozicija. Na kraju je meč završio sa 50 poena, od čega je čak 38 postigao u prvom poluvremenu!

Klipersi su dobro otvorili meč, u jednom momentu otišli i na +10, ali nisu imali šanse protiv razgoropađenog Durenta, za koga, kada je u ritmu, gotovo da nema odbrane.

Pored Durenta, sjajnu partiju pružio je i Drejmond Grin, koji je osvario tripl-dabl sa 16 poena, 14 skokova i 10 asistencija. Takođe je imao i 4 blokade. Stef Kari nije previše forsirao na ovom meču. Postigao je 24 poena, uz po 6 skokova i asistencija.

Sa druge strane, tandem koji je sa klupe davao krila Klipersima i zajedno beležio skoro 45 poena u proseku u ovoj seriji, bio je ispod nivoa sa prethodnih mečeva. Lu Vilijams nije uspeo da pronađe svoj napadački ritam i meč je završio sa samo 8 poena uz očajan šut iz igre 3/21. Doduše, igrači Golden Stejta su odigrali savršenu odbranu na njemu i gotovo da nije imao lak šut na meču. Montrezl Herel je postigao 10 poena.

Najefikasniji pojedinac u ekipi Klipersa bio je Italijan Danilo Galinari, koji je postigao 29 poena. Pratili su ga Gildžeus-Aleksander sa 22 i Patrik Beverli sa 11 poena, fenomenalnih 14 skokova i 7 asistencija.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dok Rivers je ovu seriju odigrala iznad svojih mogućnosti i čak dva puta za redom nanela poraz ekipi Golden Stejta u gostima, što se nije desilo od 2016. godine i čuvenog finala sa Klivlendom. Na kraju, igrači Klipersa su doblili zaslužene aplauze od svojih navijača za sve što su uradili u toku ove sezone.

Polufinalna serija počinje već u nedelju od 21:30, kada Golden Stejt Voriorsi dočekuju Hjuston Roketse. Nema sumnje da nas prava uzbuđenja tek očekuju.