NBANoLimits

Šarunas Jasikevičius na meti Memfisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2019 00:00
Šarunas Jasikevičius na meti Memfisa
Šarunas Jasikevičius na meti Memfisa

U toku dana smo pisali o potrazi Klivlend Kavalirsa za novim trenerom i naveli Šarasa kao jednog od kandidata. Sada Adrian Vojnarovski javlja da je i Memfis zainteresovan za usluge Litvanca.

Za tri godine na čelu Žalgirisa, Jasikevičius je zaista napravio veliki podvig. Kada to niko nije očekivao, sa skromnim budžetom, doveo je tim do trećeg mesta u Evroligi. Ove sezone su takmičenje napustili u četvrtfinalu, kada ih je izbacio Fenerbahče.

Kako Vodj navodi, cena akcija Jasikevičijusa u NBA ligi ubrzano raste. Masai Udžiri ga je intervjuisao još prošlog leta za mesto glavnog trenera Toronta, samo kako bi posao na kraju ponudio Niku Nursu. A sada se legenda litvanske košarke povezuje već sa dva tima iz NBA lige.

Jasikevičijus je kao igrač Evroligu osvajao čak 4 puta. A oni zagriženiji fanovi NBA lige pamte i njegove dve sezone u Indijana Pejsersima, kao i kratak period u kojem je nastupao za Golden Stejt Voriorse. Šaras je čak 5 godina proveo školujući se u Sjedinjenim Američkim Državama, tako da tečno govori engleski jezik.