NBANoLimits

Timbervulfsi imaju novog predsednika zaduženog za košarkaške operacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2019 00:00
Timbervulfsi imaju novog predsednika zaduženog za košarkaške operacije
Timbervulfsi imaju novog predsednika zaduženog za košarkaške operacije

Nakon duže potrage i sastanaka sa nekolicinom kandidata, Minesota je pronašla novog predsednika, koji će u klubu biti zadužen za košarkaške operacije, Gersona Rosasa.

Iako se u medijima spekulisalo da će to biti proslavljeni košarkaš, Čonsi Bilaps, u Minesoti su se ipak odlučili za nekog ko ima iskustva u obavljanju funkcionerskih poslova, a za razliku od Bilapsa, Rosas ga ima na pretek.

On je prethodnih 18 godina proveo u upravi Hjustona, obavljajući razne funkcije, a prethodnih godina bio je potpredsednik kluba zadužen za košarkaške operacije. Jedno kratko vreme tokom 2013. godine bio je i generalni menadžer Dalasa. Već nekoliko godina član je i stručnog štaba košarkaške reprezentacije SAD-a.

Vrlo pohvalno o Rosasu govorio je GM Roketsa, Deril Mori:

Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njim svih ovih godina. Da budem iskren, bio je i više nego prekvalifikovan za svoju ulogu ovde i apsolutno je zaslužio da dobije svoju šansu. Doduše, nadao sam se da bi mogao da ode na Istok, ovako ćemo imati izuzetnog konkurenta na Zapadu, to mi se baš ne dopada.

– kroz šalu je prokomentarisao Mori i zaključio:

U Minesoti će brzo shvatiti kakvog su funkcionera i, pre svega, kakvu su osobu dobili. Njegovo napredno razmišljanje, naporan rad i sposobnost da sastavi pobednički tim će sigurno doći do izražaja u bliskoj budućnosti za ovaj tim i ja mu želim svu sreću u daljem radu.

Gerson Rosas je rođen u Bogoti u Kolumbiji i postaće prvi latinoamerički visoki funkcioner nekog NBA tima. Na poziciji predsednika naslediće Toma Tibodoa, čiju funkciju su nakon otkaza, privremeno obavljali generalni menadžer, Skot Lejden i trener, Rajan Saunders.