NBANoLimits

Masai Uđiri zainteresovan za posao u Vašingtonu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2019 00:00
Masai Uđiri zainteresovan za posao u Vašingtonu?
Masai Uđiri zainteresovan za posao u Vašingtonu?

Potraga Vašington Vizardsa za generalnim menadžerom se intenzivira, a novo ime koje je potpuno neočekivano iskočilo u prvi plan je Masai Uđiri, čovek koji već godinama izuzetno uspešno obavlja ovu funkciju u Torontu.

Iako mnogi stručnjaci smatraju da od toga neće biti ništa, sam Uđiri je izjavio da bi bio zainteresovan za ovu funkciju, tačnije, intrigantna mu je pomisao da bi mogao da radi u Vašingtonu i ne želi da otpiše ovu mogućnost, ukoliko bi mu se ukazala prilika. Ono što se pominje kao vrlo značajan faktor u celoj ovoj priči je što je Uđiri na čelu programa “Basketball Without Borders”, kao i to da je vlasnik humanitarne organizacije “Giants of Africa” i da bi relociranjem u glavni grad SAD-a bio u mnogo boljem položaju za unapređivanje ovih, kao i mnogih drugih organizacija i da bi mnogo veći uticaj mogao da ima u daljem humanitarnom radu.

GM Reptorsa se prethodnih godina smatra jednim od najboljih funkcionera u NBA ligi. Tim iz Kanade je u svakoj od prethodnih 6 sezona, koliko je on na funkciji, beležio najmanje po 48 pobeda u regularnom delu i taj protekli period je ubedljivo najuspešniji u istoriji franšize.

Navijači Vizardsa polako počinju da strahuju da će ostati bez kvalitetnog rešenja, s obzirom da je uprava kluba već propustila da angažuje nekolicinu kandidata. Na listi želja bili su i Dejvid Grifin koji je preuzeo funkciju u Nju Orleansu, kao i Gerson Rosas, koji je postao predsednik Minesote.

Kao mnogo realniji kandidati za poziciju generalnog menadžera Vašingtona pominju se Deni Feri, bivši funkcioner Atlante i Klivlenda, Tim Koneli iz Denvera, kao i trenutni vršilac ove dužnosti u klubu, Tomi Šepard.