NBANoLimits

Džoel Embid: "Sve se svodi na to da radim ono što se od mene traži"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2019 00:00
Džoel Embid: "Sve se svodi na to da radim ono što se od mene traži"
Džoel Embid: "Sve se svodi na to da radim ono što se od mene traži"

Džoel Embid nije imao baš najsjajniji košgeterski učinak u prva dva meča protiv Reptorsa, zabeležio je 16 i 12 poena, za razliku od prve runde protiv Netsa, u kojoj je u 4 odigrana prosečno beležio 24.8 poena.

Pred treću utakmicu polufinala konferencije izjavio je da to i te kako želi da ispravi, ali i da neće forsirati po svaku cenu.

“Oduvek sam uspevao da pronađem rešenje, u smislu, ako mi ne ide najbolje, sednem, analiziram, pogledam snimke prethodnih utakmica da bih shvatio šta je to što u čemu grešim. Već sam bio u ovakvim situacijama i uvek sam pronalazio rešenja, ne brinem za sebe uopšte.”

– rekao je Kamerunac i nastavio:

“Sigurno neću da ‘divljam’ u napadu samo da bih poentirao, to ne mora nužno da bude najvažnija stvar koju neki igrač radi. Možda ne postižem prosečno poena kao u prethodnoj rundi, ali ako moji saigrači pogađaju, moje brojke nisu uopšte bitne, moje je da im postavim dobar blok, na primer, ili da dobrom odbranom otvaram prostor za kontre, tako da, čak i ako uputim samo par šuteva, to nije bitno, sve dok pobeđujemo.” – izjavio je Embid i zaključio:

“Na kraju, sve se svodi na donošenje prave odluke, ovde sam da radim sve ono što se od mene traži i spreman sam da uradim šta god je potrebno da moj tim pobedi.”

Trenutni rezultat u seriji između Filadelfije i Toronta je 1:1, a sledeći meč u kome su Siksersi domaćini je na programu večeras od 2h iza ponoći.