NBANoLimits

Rasel priveden zbog posedovanja marihuane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2019 00:00
Rasel priveden zbog posedovanja marihuane
Rasel priveden zbog posedovanja marihuane

Košarkaš Bruklina, Dianđelo Rasel zadržan je na aerodromu LaGuardija, pošto mu je tokom pregleda prtljaga pronađena manja količina marihuane.

Rasel je putovao u rodni Lujvil u Kentakiju i, kako je objavljeno, prilikom rutinskog pregleda kod njega je pronađena određena količina nedozvoljene supstance, koju je skrivao u flašici od ledenog čaja.

On je potom priveden i u njujoršku policiju, ali ubrzo i pušten, s obzirom da je ustanovljeno da je količina koju je posedovao manja od 50 grama, što se ne karakteriše kao veći prekršaj i a za to je propisana kazna od svega 100 dolara.

Možda zakonska kazna nije previše rigorozna, međutim ostaje da se vidi kakve će posledice ovo imati po Rasela kada je igranje u najjačoj ligi na svetu u pitanju. Poznato je da čelnici lige nisu previše tolerantni kada je korišćenje opojnih supstanci u pitanji, a kazne mogu biti ili novčane ili u vidu suspenzije na par mečeva.

Iz organizacije Netsa se još uvek nisu zvanično oglasili po ovom pitanju i saopšteno je da će sačekati dodatne informacije o celoj situaciji.

Dianđelo Rasel je imao najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Bio je najbolji igrač Bruklina koji je predvodio do plasmana u plej-of, gde su zaustavljeni u prvoj rundi, a prosečno je beležio 21.1 poen, 7 asistencija i 3.9 skokova po utakmici.