NBANoLimits

Očekivano, Alen Kreb odlučio da ostane u Bruklinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2019 00:00
Očekivano, Alen Kreb odlučio da ostane u Bruklinu
Očekivano, Alen Kreb odlučio da ostane u Bruklinu

Košarkaš Bruklina, Alen Kreb, iskoristio je opciju koju je imao u ugovoru i produžio saradnju sa Netsima na još godinu dana.

Kreb je 2016. potpisao četvorogodišnji ugovor sa Netsima, tačnije na 3 + 1 godinu, s tim što je ta poslednja godina bila takozvana igračeva opcija, koju je on, sasvim očekivano i iskoristio i tako će inkasirati još 18.5 miliona dolara.

Bek Netsa je ove sezone odigrao samo 43 utakmice na kojima je prosečno beležio 9.6 poena i 3.4 skoka, uz svega 36.7% u šutu iz igre. On je početkom aprila operisao koleno koje ga je mučilo tokom čitave sezone, a prema prvim procenama sigurno će propustiti start sezone i očekuje se da će ponovo na teren tek početkom sledeće godine.

Pominju se brojne glasine da bi trenutno najplaćeniji igrač Bruklina mogao biti trejdovan, kao i da postoji mogućnost dogovora oko otkupa ugovora, što je ipak dosta realnija opcija.

Međutim, sve će zavisiti od planova uprave Netsa i njihove realizacije tokom leta, s obzirom da se već duže vreme spekuliše o dovođenju čak dve velike zvezde. Očekuje se i da se Šon Marks, generalni menadžer kluba, prvo pozabavi pregovorima oko produžetka saradnje, kao i novim ugovorima dvojici ograničenih slobodnih agenata – Dianđelu Raselu i Rondeu Holisu-Džefersonu.