NBANoLimits

Portland slavio u epskom meču nakon četiri produžetka!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2019 00:00
Portland slavio u epskom meču nakon četiri produžetka!
Portland slavio u epskom meču nakon četiri produžetka!

Košarkaši Portlanda savladali su ekipu Denvera u neverovatnom meču nakon čak četiri produžetka! Rezultat je na kraju glasio 140:137 u korist domaće ekipe, koja je povela u seriji sa 2:1.

Četiri produžetka u plejofu poslednji put je viđeno davne 1953. godine, kada su Boston Seltiksi pobedili Sirakjuz Nacionalse rezultatom 111:105. Ne sinoć, već jutros, nakon velikog spektakla, Portland je savladao Denver nakon istog scenarija.

U meču u kom su svi igrači bili heroji, izdvaja se Rodni Hud, koji je 20 sekundi pre kraja pogodio trojku, koja je, ispostaviće se, odlučila pobednika.

Jedan od najzaslužnijih za pobedu i najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Si Džej Mekolum koji je postiigao 41 poen uz 8 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte, uz šut iz igre 16 od 39. Prva violina Portlanda, Dejmijan Lilard pratio ga je sa skromnih 28 poena, 6 skokova i 8 asistencija uz šut iz igre 10/24. Strelac odlučujućih poena, Rodni Hud, postigao je 19 poena. Enes Kanter je odigrao više nego slolidno, postigavši 18 poena uz 15 skokova.

Sa druge strane, Nikola Jokić je odigrao fenomenalnu partiju za novi tripl-dabl od 33 poena, 18 skokova i 14 asistencija za neverovatnih 65 minuta provedenih na parketu! Ruku na srce, imao je i 8 izgubljenih lopti. Najefikasniji je bio Džamal Marej sa 34 poena. Bivši igrač Portlanda, Vil Barton, postigao je 22 poena, uz 9 skokova, dok je Pol Milsap imao učinak od 17 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Vidno umorni Nikola Jokić, koji je promašio jedno od dva slobodna bacanja na -2 u četvrtom produžetku, i Denver Nagetsi, propustili su svoju šansu u trećem produžetku u kom su na tridesetak sekundi pre kraja meča imali 4 poena prednosti, ali su ih, čini se, olako ispustili i otišli u četvrti produžetak. Mogli su Nagetsi da izađu kao pobednici ovog epskog meča, ali su igrači Portlanda, zahvaljujući Mekolumu, koji je uhvatio svoj promašaj i udelio Hudu pas za odlučuju trojku, bili pribraniji i za nijansu koncentrisaniji.

Portland je poveo sa 2-1, definitivno su u psihološkoj, čini se i fizičkoj prednosti sada u odnosu na Denver, koji je protiv San Antonija odigrao 7 utakmica, što može da bude od krucijalnog značaja u nastavku ove sjajne serije. Sledeći meč je već na programu u noći između nedelje i ponedeljka, kada se igra još jedan meč na parketu Portlanda.

Hoće li Nikola Jokić nakon odigranih 65 minuta i Nagetsi uspeti da se oporave od teškog poraza, saznaćemo sutra od 1 sat posle ponoći, za kada je zakazan meč broj 4 polufinalne serije Zapada.