NBANoLimits

Kavaj preslišao Sikserse, brejk Toronta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2019 00:00
Kavaj preslišao Sikserse, brejk Toronta
Kavaj preslišao Sikserse, brejk Toronta

Košarkaši Toronta savladali su Filadelfiju 101 :96 u četvrtoj utakmici serije polufinala Istočne konferencije i izjednačili rezultat na 2:2.

Pristigla je konjica kada je to bilo najpotrebnije i Kavaj je dobio neophodnu pomoć. Iako je superstar Toronta odigrao maestralano i predvodio svoj tim sa 39 poena, 14 skokova i 5 asistencija, imao je izuzetnu podršku svojih saigrača.

Odličnu utakmicu odigrali su Mark Gasol sa 16 poena, 4 skokova i 3 asistencije, kao i Kajl Lauri sa 14 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Dobar doprinos sa klupe pružio je Serž Ibaka, koji je zabeležio 12 poena i 9 skokova.  Zakazao je Paskal Sijakam, koji je postigao svega 9 poena, ali i pored slabog košgeterskog učinka mladog igrača, Reptorsi su slavili.

U ekipi Filadelfije raspoložen je bio Džimi Batler, koji je zabeležio 29 poena, 11 skokova i 4 asistencije, dok je Džej Džej Redik ubacio 19 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije. Tobajas Heris postigao je 16 poena, ali je iz igre šutirao užasnih 7/23, a za tri poena 2/13. Potpuno su zakazali Džoel Embid i Ben Simons. Kamerunski centar ubacio je svega 11 poena, ali je imao 8 skokova, 7 asistencija i 2 blokade, dok je Simons postigao 10 poena, uz 5 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte i 1 blokadu.

Početak susreta pripao je Torontu, a već posle dva minuta susreta i pet vezanih poena Kajla Laurija, Bret Braun je tražio tajm-aut. Prvu dvocifrenu prednost igrači Reptorsa stekli su polovinom prvog perioda igre (22:11) ali su Siksersi smanjili na -3 i rezultat na kraju ovog kvartala glasio je 24:21.

Osetniju prednost Kanađani su ponovo stekli krajem druge četvrtine, kada su poveli 43:34, ali na odmor se otišlo egal rezultatom 47:45 za goste. Tokom ovog perioda igre Džoel Embid se istakao sa dve sjajne blokade nad Seržom Ibakom.

Obrnuta priča viđena je u trećem periodu, kada je Filadelfija dirigovala tempo. Uspeli su Siksersi da povedu 6 poena razlike (65:59) ali se ipak u četvrtu četvrtinu ušlo sa nerešenim rezultatom 75:75.

Tokom poslednjeg kvartala rezultat je bio egal, a Kavaj Lenard je prelomio meč trojkom preko Džoela Embida pri rezultatu 91:90 za Reptorse. Kanađani su otišli na +4 i rutinski priveli utakmicu kraju.

Superstar Toronta bio je nerešiva enigma i u ovoj utakmici, a dueli između njega i Džimija Batlera su milina za gledati.

Kanađani nose jednu pobedu kući i u narednom meču imaće priliku da povedu 3:2 u seriji, a momentum je svakako na njihovoj strani.