NBANoLimits

I drugi trijumf Milvokija u Bostonu, finale Istoka na dohvat ruke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2019 00:00
I drugi trijumf Milvokija u Bostonu, finale Istoka na dohvat ruke
I drugi trijumf Milvokija u Bostonu, finale Istoka na dohvat ruke

Košarkaši Milvokija došli su i do druge pobede u Bostonu u ovoj seriji, ovoga puta 113:101 i tako povećali prednost na 3:1 i nalaze se nadomak plasmana u finale konferencije.

Na samom početku susreta ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do sredine prve deonice kada polako počinje da raste prednost domaćih koja u samoj završnici četvrtine dostiže i maksimalnih +11 koliko su Seltiksi imali na ovom meču. Baksi nisu posustajali nijednog trenutka i do poluvremena su polako uspevali da tope prednost rivala, a potom stigli i do preokreta i poveli sa 4 poena prednosti.

U nastavku susreta, slično kao i na samom startu, rezultat u egalu, ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije prelazilo više od 4 poena u korist oba tima, da bi onda pred kraj treće deonice usledila neočekivana serija gostiju koja ih prvi put odvodi na dvocifrenu razliku koju, bez prevelikih problema uspevaju da održe do samog kraja.

Ta serija je bilo neočekivana i iznenađujuća najviše iz razloga što su dva najbolja igrača Baksa, Janis Adetokumbo i Kris Midlton, taj deo presedeli na klupi, obojica zbog 4 načinjene lične greške. Upravo taj period igre bi svima trebalo da posluži kao pravi pokazatelj da Milvoki nije samo Janis, da nisu slučajno imali najbolji omer u regularnom delu sezone i da pojedini igrači koji nisu u prvom planu, kao i ovi koji šansu dobijaju sa klupe i te kako imaju šta da pokažu i večeras su na najbolji mogući način odmenili glavne zvezde tima i zbog toga im treba odati priznanje.

Džordž Hil, Pet Konoton i Ersan Iljasova – trio sa klupe koji je uneo totalnu pometnju u redove Seltika i bio najzaslužniji za pravljenje serije i sticanje prednosti u trećoj deonici. Iskusni Hil je podsetio na svoje najbolje dane: šut, prodor, pravovremena proigravanja saigrača, sve je radio za svoju ekipu i meč završio sa 15 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Konoton i Iljasova su sjajnim igrama u odbrani i odličnom kontrolom skoka otvarali kontre svojim saigračima, a uz to su imali i nekoliko važnih pogodaka u trenucima kada se lomio rezultat.

Janis je ponovo bio nezaustavljiv i odigrao je još jedan fenomenalan meč. Zabeležio je 39 poena, 16 skokova i 4 asistencije, uz izuzetnu preciznost iz igre, 15/22.

Jedan od glavnih razloga poraza u redovima domaćeg tima bi trebalo da potraže u doprinosu sa klupe koga, zapravo, uopšte nije ni bilo! Učinak rezervi Seltiksa na ovoj utakmici iznosio je ukupno svega 7 poena, što je i više nego neprihvatljivo i, iako su svi sa oduševljenjem dočekali povratak Markusa Smarta, nakon povrede, upravo je Smart bio loš lider te druge postave, s obzirom da je on sam ubacio samo 3 poena uz katastrofalnih 1/7 u šutu za tri poena, a to su bili i svi njegovi pokušaji iz igre.

Kajri Irving je zabeležio 23 poena (ponovo je jako loš bio u šutu iz igre 7/22), 10 asistencija i 6 skokova, Horford 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Markus Moris 18 poena i 14 skokova, a dabl-dabl učinak imao je i Džejson Tejtum sa 17 poena i 10 skokova, ipak, nedovoljno za nešto više od novog poraza i svakako nedovoljno da se bilo šta napravi bez prave pomoći sa klupe.

https://www.youtube.com/watch?v=B_9Sevtd-4U

Ova polufinalna serija se sada vraća u Viskonsin, kada će Baksi imati svoju prvu meč loptu za prolaz dalje, u 5. meču u noći između srede i četvrtka od 2h po našem vremenu.