NBANoLimits

Dominacija Denvera i meč lopta za plasman u finale Zapada!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2019 00:00
Dominacija Denvera i meč lopta za plasman u finale Zapada!
Dominacija Denvera i meč lopta za plasman u finale Zapada!

Košarkaši Denvera vrlo lako i ubedljivo su savladali Portland u 5. meču polufinala Zapada 124:98 i sada se nalaze na samo jednu pobedu od plasmana u finale konferencije!

Ova serija neodoljivo podseća na prvu rundu, kada su Nagetsi u pitanju, i duel sa San Antonijom. Napravljen brejk kada su ih svi otpisali pri zaostatku od 2:1, potom i dominantna pobeda kod kuće za prednost od 3:2.

Treba li uopšte naglašavati da je najzaslužniji za trijumf bio Nikola Jokić?!

25 poena (10/18 iz igre), 19 skokova (izjednačen rekord franšize po broju skokova u jednom meču u doigravanju) i 6 asistencija. Ovakve brojke u jednom meču plej-ofa niko nije uspeo da ostvari još od Lebrona Džejmsa i 2010. godine.

Koliko je Jokić odigrao standardno dobro, toliko su konačno i svi ostali njegovi saigrači bili na visini zadatka. Pol Milsap je odigrao kao pravi veteran i ne samo to, njegova očigledna želja i motivisanost bili su toliko uočljivi na samom startu meča da je, jednostavno, naterao svoje dosta mlađe saigrače da ga u stopu prate. Upisao je 24 poena, od kojih čak 19 u prvom poluvremenu, uz 8 skokova i po 2 asistencije i blokade.

Džamal Marej je nešto sporije ušao u ovu utakmicu, samo jedan upućen šut iz igre u prvoj deonici, da bi onda u drugoj pokazao sav svoj raskošni talenat i raznovrsnost u igri. Prodori, asistencije, i ono što je najvažnije, donošenje pravih rešenja i zrelost u igri koja konačno isplivava na površinu, a navijače Denvera posebno raduje i odlična saradnja koju ima sa Jokićem i ta neka, posebna hemija, koju ovaj mladi, ubitačni dvojac, očigledno unapređuje iz utakmice u utakmicu. Marej je meč završio sa 18 poena, 9 asistencija i 5 skokova.

Treba istaći i jako dobru partiju Gerija Herisa, koji je u napadu možda mogao i do boljeg učinka, ali nakon dobrog početka u nastavku nije previše forsirao. Ubacio je 16 poena, uz 6 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte, a ponovo je, i više nego dobar učinak, imao i u odbrani. Tori Kreg je meč završio sa po 8 poena i skokova, ali njegov doprinos i uticaj na igru na oba kraja terena nijedna statistika ne može da pokaže na pravi način.

U redovima gostiju, osim Dejmijena Lilarda niko se nije posebno istakao. I sam Lilard je ponovo kuburio sa procentima iz igre, naročito pri šutu iz daljine. Iako je meč završio sa 22 poena, trojke je šutirao svega 2/9, a upisao je i 6 skokova i 4 asistencije.

Rodni Hud je sa klupe opet dao solidan doprinos, zabeležio je 14 poena, dok su još samo Zek Kolins, takođe sa klupe i Si Džej Mekolum bili dvocifreni sa 14, odnosno 12 poena.

Što se tiče toka meča, nema se šta previše istaći ili analizirati posebno. Gosti iz Oregona su bili u zaostatku od samog početka, njihova igra se u potpunosti raspala već nakon prve osetnije prednosti domaćih i, reklo bi se, da do kraja susreta nisu ozbiljnije ni pokušavali da se vrate u meč, kao da su mislima već uveliko bili u pripremama za utakmicu broj 6, koju će odigrati pred svojim navijačima.

Taj, sledeći susret je na programu u noću između četvrtka i petka, takođe od 4:30h po našem vremenu.

Koliko je u Denveru sjajna timska atmosfera i koliko su svi složni i igraju jedan za drugoga, raduju se i proslavljaju svaki pogodak saigrača, najbolje pokazuje ovaj snimak.

Svoj mali šou, uz podršku saigrača, imao je Huančo Ernangomez, jedan od najomiljenijih igrača publike u Pepsi Centru, momak koji ne dobija često šansu u ovom plej-ofu, ali je uvek tu uz tim, uvek najglasniji na klupi kada se proslavljaju pogođeni šutevi i neko koga i saigrači vole podjednako kao i navijači.