NBANoLimits

Džordž operisan, propušta početak priprema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2019 00:00
Džordž operisan, propušta početak priprema
Džordž operisan, propušta početak priprema

Zvezda Oklahome Pol Džordž operisao je desno rame i očekuje se da propusti početak priprema ekipe.

Pol Džordž podvrgnut je operaciji desnog ramena, koje ga muči još od februara, objavljeno je na sajtu kluba. Operacija je izvršena u Los Anđelesu, a Džordž će u narednim nedeljama ponovo na operacijski sto zbog manjih problema sa levim ramenom. Očekuje se da Oklahomin ol-star propusti početak priprema za narednu sezonu.

Drugi superstar tima Rasel Vestbruk takođe je operisan. Izvršeni su manji zahvati na jednom od prstiju leve ruke i desnom kolenu. Navodno, Vestbruk je poslednjih 6 nedelja vukao povredu prsta, ali o to nije izneseno u javnost. Zahvat na kolenu objašnjen je kao predostrožnost, kako bi Ras mogao da odradi pripreme na visokom nivou.

Džordž je povredio rame protiv Denvera 26. februara. Pre povrede bio je jedan od glavnih kandidata za nagradu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, kao i za najboljeg defanzivca. Imao je rekordnu sezonu u karijeri, u kojoj je beležio 28 poena, 8.2 skoka, 4.1 asistencija, 2.21 ukradenu loptu po utakmici. Jedini igrač koji je prosečno beležio ovakve brojke u svim ovim kategorijama bio je Majkl Džordan u sezoni 1988/89.

Vestbruk je, takođe, imao sjajnu sezonu. Iako je tokom većeg dela imao problema sa šutem, završio je sa tripl-dabl učinkom u proseku, treću uzastopnu sezonu. Prosečno je beležio 22.9 poena, 11.1 skok i 10.7 asistencija.

Oklahoma je sezonu završila u prvoj rundi doigravanja, ispadanjem od Portlanda u pet utakmica. So na ranu bio je pogodak Demijena Lilarda za eliminaciju Tandera, upravo preko Džordža.