NBANoLimits

Voriorsi preživeli, povreda Durenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2019 00:00
Voriorsi preživeli, povreda Durenta
Voriorsi preživeli, povreda Durenta

Košarkaši Golden Stejta savladali su Hjuston 104:99 u 5. utakmici serije polufinala Zapada i poveli sa 3:2.

Posle Demarkusa Kazinsa još jedan, mnogo bitniji šraf mašinerije Voriorsa se povredio. Reč je o Kevinu Durentu, koji je izašao iz igre krajem treće četvrtine utakmice protiv Hjustona hramajući.

Navijači Golden Stejta uplašili su se da je Durent pokidao Ahilovu tetivu, ali ipak se radi o povredi lista. Stepen povrede će naknadno biti objavljen.

https://twitter.com/i/status/1126348958744424449

Durent je u trenutku kada je izašao iz igre imao na svom kontu 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Voriorsi su bili bolji tim u prvom poluvremenu. Prvu četvrtinu završili su sa prednošću 31:17, a serijom 17:0 su poveli 20 poena razlike (57:37) tokom druge četvrtine. Iako Stef Kari ponovo nije bio u svom ritmu, Durent je predvodio svoj tim, kao što je radio kroz ceo dosadašnji tok plej-ofa.

Kari je svoje prve poene postigao krajem poluvremena, a vezao ih je 5.  Na pomenutih 20 poena razlike ekipa Roketsa pravi seriju 6:0 i na poluvreme odlazi sa -14.

Kako su završili prvo, tako su počeli drugo poluvreme i serijom 5:0 Roketsi dolaze na jednocifren zaostatak. Do kraja treće četvrtine igrači Hjustona uspevaju čak i da povedu, ali se u poslednji kvartal utakmice ušlo sa egal rezultatom 72:72.

Pomenuta povreda Durenta uticala je na Stefa Karija, koji je preuzeo dirigentsku palicu od kraja treće četvrtine.

Poslednji period igre delovao je jako nervozno sa obe strane, a prisebniji su bili igrači Golden Stejta. Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden u ovom periodu igre postigao je svega 4 poena.

Najefikasniji u ekipi aktuelnog šampiona bio je Klej Tompson sa 27 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte, dok je Stef Kari postigao 25 (20 u drugom poluvremenu) uz 6 skokova i 5 asistencija.  Drejmondu Grinu je za dva poena izmakao tripl-dabl. Bedem odbrane Voriorsa zabeležio je pored 8 poena i 11 asistencija i 12 skokova.

Džejms Harden ponovo je bio šerif u svojoj ekipi. Brada je zabeležio 31 poen, 8 asistencija, po 4 skoka i ukradene lopte, kao i jednu blokadu. U poslednjoj deonici uzeo je jedan šut, a postigao pomenuta 4 poena. Nedovoljno za pobedu protiv oslabljenih Vorirosa.

Erik Gordon ubacio je 19 poena, a Pi Džej Taker 13, uz 10 skokova. Ponovo je zakazao Kris Pol, koji je postigao mizernih 11 poena, uz 3-14 šut iz igre. Plejmejker Hjustona imao i je po 6 skokova i asistencija.

Utakmica broj 6 igra se u noći između petka i subote, a domaćin će biti Hjuston. Samo pobeda dolazi u obzir za Hjuston, a da li će Golden Stejt biti kompletan saznaćemo kada se utvrdi stepen povrede Kevina Durenta.