NBANoLimits

Dejvid Fizdejl uveren da će Niksi tokom leta dovesti prava pojačanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2019 00:00
Dejvid Fizdejl uveren da će Niksi tokom leta dovesti prava pojačanja
Dejvid Fizdejl uveren da će Niksi tokom leta dovesti prava pojačanja

Trener Njujork Niksa, Dejvid Fizdejl, izjavio je da njegov tim mora da popuni sastav adekvatnim igračima, kao i da je uveren da mogu da privole velike zvezde da im se pridruže.

Već duže vreme se spekuliše o eventualnom dolasku Kevina Durenta i Kajrija Irvinga u redove Niksa, pominju se i još neka imena, kao što su Kemba Voker i Džimi Batler, ali dvojica NBA šampiona su apsolutni prioritet i to već više i nije neka tajna.

Ipak, pre bilo kakvih pregovora i pokušaja dovođenja nekog superstara, tim iz Njujorka očekuje možda i važnija stvar – predstojeći NBA draft, na kome imaju 40% šansi da biraju sa jedne od prve tri pozicije. Već viđena prva tri pika su Zion Vilijamson, Dža Morant i Ar Džej Beret, a nije tajna da Niksi, kao uostalom i svi timovi koji će imati visok pik, naginju ka Vilijamsonu kao najvećoj želji, mada ne bi imali ništa protiv ni da to bude bilo ko od nadolazećih mladih talenata, a to je naglasio i trener Fizdejl:

Mislim da bi nama odgovarao bilo ko od tih talentovanih mladića. Ja lično bih najviše voleo da to budu Zion Vilijamson ili Dža Morant, logično je da ćete uvek želeti najveće talente, a ova dvojica to sigurno jesu u ovoj generaciji. Obojica su jedinsveni, harizmatični, spremni da budu lideri već u ranim fazama svojih karijera. Da se razumemo, naš trenutni sastav tima je takav da nam pod obavezno trebaju pojačanja na većini pozicija, tako da se neću previše buniti koga god od ovih mladih momaka dobijemo, siguran sam da će nam dobro doći.

Trener Njujorčana je govorio i o predstojećem letu i namerom kluba da se napravi jak sastav tima:

Želeo bih da svakom igraču koga planiramo da dovedemo, ili koga želimo da dovedemo, nacrtam jasnu sliku o tome šta ga očekuje. Da budemo otvoreni o svemu. U smislu, šta ja kao trener želim od ovog tima, kakva je naša trenutna perspektiva i da li možemo u nekoj bliskoj budućnosti, ako zaista sklopimo kvalitetnu ekipu, da se borimo i za šampionski prsten. Da bi tako nešto bilo moguće neophodni su nam kvalitetni igrači, ne bih sad o imenima, ali mislim da možemo da dovedemo makar dva vrhunska igrača, koje ćemo okružiti dodatnim kvalitetnim pojedincima. Potrebna nam je ‘sveža krv’ i uveren sam da je ovoga leta možemo pronaći.

– zaključio je Dejvid Fizdejl koji ima dva šampionska prstena osvojena sa Majamijem, u vreme dok je bio asistent Eriku Spolstri.