NBANoLimits

Embid veruje da Siksersi mogu do preokreta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2019 00:00
Embid veruje da Siksersi mogu do preokreta
Embid veruje da Siksersi mogu do preokreta

Nakon katastrofe u prethodnom meču u Torontu i ubedljivog poraza, košarkaši Filadelfije nalaze se u krajnje nezavidnoj situaciji pred večerašnji “must win” susret.

Ipak, centar Siksersa, Džoel Embid čvrsto veruje da nije sve gotovo i da on i njegovi saigrači mogu do preokreta i plasmana u finale konferencije.

Bio sam užasan na prethodnom meču.” – započeo je Embid, “Svi očekuju mnogo više od mene i znam da moram mnogo više da doprinesem na meču da bi pobedili, svestan sam toga. Pričao sam već o tome, ako me ne ide šut, ili ako sam dobro pokriven, onda moram da radim sve ono drugo što se od mene očekuje, skokovi, asistencije, postavljanje pravovremenih blokova, neke druge ‘manje stvari’, šta god, jednostavno, moram više da budem prisutan i agresivan. Ništa ovde još nije gotovo, znam da nam se ne daju prevelike šanse, ali verujem da možemo do preokreta. Imamo kvalitetan tim i sjajne pojedince, znam da mnogo i od mene zavisi, ali ipak sam imao i tih raznih problema, sada se konačno osećam bolje nego prethodnih dana.

Kamerunac od početka doigravanja ima problema sa kolenom, dok je tokom serije sa Reptorsima imao stomačnih tegoba, a prethodnih dana i infekciju disajnih puteva.

Novinari su od njega tražili i da prokomentariše ismevanje od strane navijača Toronta na prethodnoj utakmici, dok je izlazio iz igre, kada su karikirali njegovo radovanje iz meča broj tri, a Embid je samo kratko prokomentarisao:

Ismevanje? Nisam to video tako, video sam samo da se neki navijači u publici nekontrolisano tresu, ne znam šta je to bilo. Ma neka ih, blago njima, ne zanima me da li nekoga vređam. Volim da se zabavljam i uradiću to opet, jer znam da ću opet da dominiram.

Džoel Embid je nakon tog trećeg meča i odlične partije, u sledeća dva poptuno podbacio. Zabeležio je ukupno 24 poena uz 10 izgubljenih lopti, na prošloj utakmici čak 8. Može li bolje da odigra u narednom, za njegov tim, presudnom susretu, saznaćemo večeras od 2h iza ponoći.