NBANoLimits

Majk Dantoni: "Ovaj poraz će nam ostaviti ožiljak"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2019 00:00
Majk Dantoni: "Ovaj poraz će nam ostaviti ožiljak"
Majk Dantoni: "Ovaj poraz će nam ostaviti ožiljak"

Bez svog najboljeg igrača, Kevina Durenta, Golden Stejt Voriorsi su ostvarili veoma bitnu, ključnu pobedu u Teksasu nad Hjustonom i plasirali se u finale Zapadne konferencije, gde čekaju boljeg iz duela Denver – Portland.

Nakon meča, na konferenciji za štampu, trener Hjustona Majk Dantoni izjavio je kako će sinoćni poraz ostaviti trag na njegove igrače:

“Ovaj poraz će nam ostaviti ožilljak. Ovaj poraz boli i nije nešto što ćemo preboleti tek tako. Nismo igrali najbolje što znamo, a da bi pobedili Golden Stejt, morate da igrate najbolje što znate. To je kao u boksu, morate da nokautirate šampiona, ali mi nismo uspeli u tome.”

U odsustvu popukarnog Kej Dija fenomenalnu utakmicu su odigrali Klej Tompson i Stef Kari, koji su nas podsetili na dane kada Kevin Durent nije bio deo njihovog tima. Klej je postigao 21 poen u prvom poluvremenu od svojih 27, dok je nestvarni Stef Kari postigao 33 poena u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu nije postigao niti jedan koš!

Činilo se da je Hjuston u prednosti nakon vesti o povredi Kevina Durenta, ali nisu imali rešenja za ‘splash’ braću i snage da se domognu sedmog meča, pa i finala konferencije.