NBANoLimits

Frenk Vogel novi trener Lejkersa, Džejson Kid prvi pomoćnik!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2019 00:00
Frenk Vogel novi trener Lejkersa, Džejson Kid prvi pomoćnik!
Frenk Vogel novi trener Lejkersa, Džejson Kid prvi pomoćnik!

Nakon što su Monti Vilijams i Tajron Lu odbili ponudjene ugovore, neko je konačno prihvatio – Frenk Vogel je novi trener Los Andjeles Lejkersa!

Bivši strateg Indijane i Orlando Medžika potisaće trogodišnji ugovor, a njegov prvi pomoćnik biće legendarni plejmejker Džejson Kid.

Vogel je vodio Indijanu u punih pet sezona i za to vreme stigao do 250 pobeda. Najviše se pamti finale Istoka kada je sa mladim timom Pejsersa, predvodjenim Polom Džordžom, naterao veliku trojku Majami Hita da odigra svih sedam mečeva serije. Nakon toga je dve zaboravne sezone vodio tim Orlando Medžika u periodu reizgradnje tima, nakon čega je otpušten.

Džejson Kid je intervju za glavnog trenera tima obavio još u aprilu, pa i ako u krugu novinara Lejkersa kruži priča da je intervju bio samo usluga nekoga u upravi slavnog tima, Kid je na istom oduševio sve i Pelinka i saradnici su još tada odlučili da ga žele u stručnom štabu ko god da postane novi trener tima. Najviše im se svidela zamisao da bude mentor Lonzu Bolu, igraču jako sličnih karakteristika čuvenom organizatoru igre.

Lejkersi su ovim potezom konačno napravili jedan konkretan korak po završetku sezone i nešto spremniji dočekuju leto. Uprava ipak i dalje izgleda jako disfunkcionalno i trenutno je predmet podsmeha širom lige. Navijači Lejkersa su čak organizovali i protest pred Stejpls centrom pre nekoliko dana. Pa iako jako malobrojan, ovo je nešto što se jako retko vidja u NBA ligi.