NBANoLimits

Jokić: "Moja je najveća odgovornost, preuzimam krivicu za ovaj poraz"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2019 00:00
Jokić: "Moja je najveća odgovornost, preuzimam krivicu za ovaj poraz"
Jokić: "Moja je najveća odgovornost, preuzimam krivicu za ovaj poraz"

Denver je poražen od Portlanda u odlučujućem meču za plasman u finale konferencije, a Nikola Jokić je nakon meča govorio za medije što o ovoj utakmici, što o svom učinku:

“Naravno da sam tužan i razočaran, kako bih se drukčije osećao.” – započeo je Jokić, “Bila je ovo izuzetno teška utakmica, i mi i oni smo imali svoje šanse, na žalost po nas, oni su svoje iskoristili, pametnije, da se tako izrazim. Bila je ovo sjajna prilika za nas, ne samo u ovom meču, imali smo svoje prilike i u Portlandu, ali nam je i tamo malo falilo. Ovde smo promašili dosta šuteva, dosta slobodnih bacanja, što je možda i glavni razlog poraza, a i oni su imali dosta ofanzivnih skokova iz kojih su poentirali, to nije smelo da nam se dešava.”

Novinari su bili prilično iznenađeni kada je srpski košarkaš rekao da ovaj poraz ide njemu na dušu, a pojasnio je zbog čega:

“Moram da se osećam odgovornim, ja sam lider ovog tima, svi saigrači me tako gledaju. Svi me tretiraju kao najboljeg igrača, znači da je najveća odgovornost na meni. Tako je bilo i sada i zato nisam zadovoljan svojom igrom, promašio sam neke šuteve na kraju, neka slobodna bacanja, kao i u onim produžecima u Portlandu i zbog toga smatram sebe odgovornim, trebalo je da budem bolji lider…”

– izjavio je Jokić i izazvao pozitivne reakcije prisutnih novinara na takvom stavu i takvom razmišljanju. Potom je i zaključio svoje obraćanje medijima:

“Mislim da me ovaj poraz neće dodatno motivisati, neke pouke uvek možemo izvući iz izgubljenih mečeva, ali ja nikada nisam koristio poraze kao neku specijalnu motivaciju. Moje je da uvek radim na sebi, da napredujem, da gledam samo svoju igru i igru svog tima i očekujem da se vratimo još bolji sledeće sezone. Očekujem to od sebe, pre svih naravno, ali i od svojih saigrača, moraju i oni da se vrate bolji nego što su bili ove sezone.”