NBANoLimits

Majkl Porter konačno potpuno zdrav

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2019 00:00
Majkl Porter konačno potpuno zdrav
Majkl Porter konačno potpuno zdrav

Hoće li se rizik Denvera isplatiti?

Odgovor na pitanje koje se postavlja već skoro godinu dana, konačno ćemo imati priliku da dobijemo, počev od jula meseca.

Naime, prošlogodišnji 14. pik na draftu dobio je dozvolu od klupskih lekara da napokon sme da zaigra i da je proces oporavka i terapija, nakon dve operacije leđa, najzad iza njega.

Majkl Porter je već izjavio da će u potpunosti biti spreman za letnju ligu, koju namerava da odigra od početka do kraja za Nagetse, kako bi što bolje mogao da se pripremi za sledeću sezonu.

Uf, jedva čekam da se vratim na teren. Trenirao sam ja sa loptom i imao šuterske treninge već neko vreme, ali želim da igram utakmice, da se takmičim, to ništa ne može da zameni i srećan sam što konačno i u tome mogu da učestvujem.” – izjavio je mladi Porter i dodao: “Ovaj naš tim je već jako dobar, ali želim da dam svoj doprinos, mislim da mogu da učestvujem u igri na više načina, tu sam da doprinesem i da radim sve ono što se od mene bude tražilo. Stvarno jedva čekam, bio je ovo vrlo težak period za mene i iskreno verujem da je sve to sada u prošlosti.

Porter je u najavi i prognozama prošlogodišnjeg drafta bio projektovan kao jedan od prvih 5 pikova, međutim, neugodna povreda leđa ga je udaljila sa terena i nije se previše naigrao na Univerzitetu Misuri u svojoj brucoškoj godini. To je, samim tim, odvratilo mnoge timove da se upuste u taj rizik i izaberu ga, pošto je bilo očigledno da ovaj momak neće skorije zaigrati, a i veliko je pitanje i dalje u kakvom će zdravstvenom stanju biti kada konačno i zaigra.

To su iskoristili Nagetsi i pokupili ga sa (tek) 14. pozicije. Oni su, za razliku od brojnih timova koji su birali pre njih, imali taj luksuz da mogu da rizikuju, uz već dobro popunjen i mlad i poletan sastav, Majkl Porter će samo biti dodatni plus, a ako se ipak cela ova priča i svestan rizik izjalove, neće u Koloradu previše tugovati, to je sigurno.