NBANoLimits

Ukoliko dobiju 1. pika, Niksi kreću po Entonija Dejvisa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2019 00:00
Ukoliko dobiju 1. pika, Niksi kreću po Entonija Dejvisa!
Ukoliko dobiju 1. pika, Niksi kreću po Entonija Dejvisa!

Dok svi s nestrpljenjem očekujemo draft lutriju, nakon koje će se znati koji tim će birati sa prve pozicije, dolazi nam i jedna zanimljiva vest i potencijalna “bomba”!

Naime, gostujući u jednoj emisiji, čuveni i vrlo pouzdani NBA dopisnik, Šems Karanija, izjavio je da Njujork Niksi planiraju da krenu u napad na Entonija Dejvisa i da bi njihov paket koji bi dali za superstara Pelikansa uključivao i eventualnog 1. pika sa drafta, što bi najverovatnije bio Zion Vilijamson.

On smatra da bi Niksi u slučaju dobijanja prava da prvi biraju na predstojećem draftu naglo postali glavni favoriti za dovođenje Dejvisa, a uz Ziona, Nju Orleansu bi sasvim sigurno ponudili i Kevina Noksa, uz najverovatnije i Denisa Smita i još neke od svojih mlađih igrača. Niksi uz ovogodišnjeg pika prve runde, u narednih 5 godina imaju čak 7 pikova u prvoj rundi drafta i neke od njih bi uključili u taj paket koji bi poslali za “Obrvu”, a takvu ponudu bi Pelikansi zaista teško odbili.

https://twitter.com/KnickFilmSchool/status/1128363316634693633

Eventualno dovođenje Dejvisa bi Niksima samo olakšalo posao oko dovođenja Kevina Durenta i Kajrija Irvinga ili nekih drugih velikih zvezda. Poznato je da ekipa iz Njujorka ima prostora da potpiše dva igrača na maksimalne ugovore ovoga leta, a ukoliko dobro “upakuju paket” za najboljeg igrača Pelikansa, mogli bi da imaju čak tri velika imena u svom rosteru za narednu sezonu i to bez prekoračenja budžeta za plate igračima.

Sve je ovo u domenu teorija, naravno, i ono čuveno “šta bi bilo kad bi bilo”, ali nešto se opasno sprema u Njujorku za ovo leto i deluje da navijači ove franšize konačno mogu da imaju malo razloga za optimizam.