NBANoLimits

Lutrija odlučila: Nju Orleansu prvo mesto na draftu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2019 00:00
Lutrija odlučila: Nju Orleansu prvo mesto na draftu!
Lutrija odlučila: Nju Orleansu prvo mesto na draftu!

Ono što su želeli, to su i dobili!

Liga je prošlog leta odlučila da promeni pravila lutrije kako bi smanjila šanse timova koji pokušavaju da izgube utakmice da dodju do prvog mesta na draftu. To su i učinili.

Sa najbolje pozicije će birati Nju Orleans Pelikani, tim koji je imao 6% šansi da se dokopa prvog mesta! Kako su se osećali nakon sedmice na lotou u vidu Zajona Vilijamsona pogledajte na sledećem snimku:

Timovi koji su imali po 14% šansi – Klivlend i Finks, ispali su iz prve četvorke. Njujork koji je imao jednake šanse biraće sa treće pozicije. Na četvrtu poziciju ušunjli su se Los Andjeles Lejkersi koji su imali 1% šansi da se domognu prve pozicije. Lebron Džejms je zadovoljan.

Kompletan raspored lutrije:

Novi generalni menadžer Pelikana, Dejvid Grifin, nije mogao da zamisli lepši početak u Nju Orleansu. Pelikani će svakako izgledati drugačije sledeće godine, jer iako je Grifin najavio da će dati sve od sebe da zadrži Entonija Dejvisa, Obrva nije promenio ploču, te i dalje želi da napusti tim. Nju Orleans će svakako dobiti još nekog supertalentovanog klinca zauzvrat, da li će to biti Tejtum, ili možda Ingram, da li više talentovanih igrača – jedno je jasno, budućnost je svetla.