NBANoLimits

Bez brejka na startu, Lopez i Janis za pobedu Milvokija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2019 00:00
Bez brejka na startu, Lopez i Janis za pobedu Milvokija
Bez brejka na startu, Lopez i Janis za pobedu Milvokija

Košarkaši Milvokija bili su bolji od Toronta 108:100 u prvoj utakmici finala Istočne konferencije.

Neverovatnom partijom Bruka Lopeza, očekivanom Janisa Adetokunba i uz kvalitetnu podršku saigrača, Milvoki Baksi poveli su 1:0 u seriji. Iako su tokom većeg dela utakmice bili u rezultatskom deficitu, odličnom igrom u četvrtom periodu igre preokrenuli su stvari u svoju korist i otvorili seriju pobedom.

Utakmicu je otvorio Janis sa dva koša, Sijakam je uzvratio trojkom, a zatim je superstar Baksa postigao još dva poena. Usledila je serija gostiju 16:0, koju je prekinuo Iljasova. Gosti iz Kanade maestralno su šutirali u prvoj četvrtini, koju su dobili 34:23. Završili su ovaj period igre sa 52% šuta iz igre, a pogodili su 6/12 šuteva za tri poena.

Rezultatski lošija druga četvrtina donela nam je bolju igru Baksa, koji su uspeli da iskontrolišu šut gostiju iz Kanade, ali su se sami podosta mučili. Bruk Lopez igrao je sjajno, a doprinos je dao i Malkolm Brogdon sa klupe.

Iako su dobili ovaj period igre, Baksi su na odmor otišli sa deficitom od 8 poena, a rezultat je glasio 59:51.

Početak drugog poluvremena obeležio je Erik Bledso. Postigao je 7 vezanih poena, a pri rezultatu 63:62 za Toronto Janis promašuje dva bacanja, posle čega sledi 9:0 serija Reptorsa i nova dvocifrena razlika za tim iz Kanade.

Domaćini su sve vreme kaskali za Reptorsima, ali nisu uspevali da prelome i prestignu rezultat, a trojkom u poslednjoj sekundi trećeg kvaratala, Paskal Sijakam odveo je svoj tim na 83:76 i +7 pred poslednju deonicu.

Trojkama Bruka Lopeza i poenima Nikole Mirotića sa linije penala Baksi stiču prednost na startu poslednjeg perioda, ali Kajl Lauri trojkom utišava dvoranu.

Kris Midlton i Nikola Mirotić postigli su svoje prve trojke u tim trenucima utakmice, a posle sjajnog dodavanja prvopomenutog Malkolm Brogdon odvodi Bakse na 96:91.

Jedini raspoloženi igrač u ekipi Toronta u poslednjoj deonici bio je Kajl Lauri, koji je u ovom periodu postigao 14 poena.

Završnica meča pripala je Bruku Lopezu, koji je zapalio halu trojkom pri rezultatu 101:100 za Bakse, a zatim je odigrao sjajnu odbranu i ukrao loptu Kavaju Lenardu, posle tajm-auta Reptorsa.

Toronto nije postigao ni jedan poen u poslednja 3:33 minuta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bruk Lopez sa 29 poena, što mu je rekord karijere u plej-ofu. Centar Baksa zabeležio je i 11 skokova, 4 blokade i 2 asistencije. Pratio ga je Janis Adetkunbo, popunjavajući sve statističke kategorije – 24 poena, 14 skokova, 6 asistencija, 3 blokade i 2 asistencije. Svoj doprinos sa klupe dao je Malkolm Brogdon, koji je zabeležio 15 poena i po 3 skoka i asistencije.

U ekipi Toronta Kavaj Lenard postigao je 31 poen, a uz to je zabeležio 9 skokova, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Šutersku kliniku imao je Kajl Lauri, koji je postigao 30 poena, od čega 7 trojki iz 9 pokušaja.  Mark Gasol postigao je svega 6 poena, ali je zabeležio 12 skokova, 5 asistencija i 2 blokade.

Utakmica broj 2 igra se u subotu, sa početkom u 2.30č, a domaćin će ponovo biti Milvoki.