NBANoLimits

Kavsi veoma aktivni u pripremi za draft

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2019 00:00
Kavsi veoma aktivni u pripremi za draft
Kavsi veoma aktivni u pripremi za draft

Klivlend Kavalirsi nisu imali sreće. Imali su najbolje šanse, uz još dva tima, da dodju do prvog mesta na draftu i šanse da izaberu Zajona Vilijamsona. Spali su na peto mesto.

U taboru Kavsa su odlučili da novoj sezoni pristupe potpuno drugačije, promena kulture jedna je od stvari koje je generalni menadžer Kobi Altman naglašavao u potrazi za novim trenerom. Čini se da su to i našli u Džonu Bilajnu:

“Biraćemo peti na draftu. Imamo i 26. pika. U odličnom smo stanju, osećam dobru karmu trenutno.”

Bilajn nije trošio vremena da se upozna sa svojim novim igračima, u svom prvom danu kao treneru Klivlenda pozvao je svakog igrača pojedinačno.

Kavsi su bili izuzetno marljivi kada je potraga za novim trenerom bila u toku, nešto slično dešava se sa procesom drafta. U planu su ili su obavljeni razgovori sa nekolicinom potencijalnih kandidata da budu izabrani na petoj poziciji uključujući Darijusa Garlanda sa Vanderbilta, igrača Virdžinije Deandre Hantera, Džereta Kulvera sa Teksas Teka. Pominju se i dva momka koji se nalaze dosta ispod pete pozicije na većini predvidjanih lista – Kevin Porter mladji i Bol Bol, sin Manutea Bola.

Altman i ekipa bi danas trebali da se sastanu i sa Kamerunom Redišem. Rediš je upravo završio sezonu na Djuku igrajući iza Zajona Vilijamsona i Er Džej Bereta. Redik, koji bi u bilo kojoj drugoj sezoni verovatno bio prva opcija Djuka, se apsolutno nije snašao u ovoj poziciji. Šutirao je tek 36% iz igre i značajno je pogoršao svoju reputaciju pred draft. Altman ipak smatra da Redišev potencijal svakako zaslužuje najviši plasman na ovom draftu.

Iza Vilijamsona, Morenta i Bereta koji su sigurni na prve tri pozicije stručnjaci smatraju ovo potpuno otvorenim draftom na narednim pozicijama. Kavsi rade jako dobar posao od dolaska Altmana na poziciju generalnog menadžer, po svemu sudeći nastaviće u istom ritmu i na dolazećem draftu.