NBANoLimits

Baksi preslišali Reptorse, putuju u Kanadu sa 2-0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2019 00:00
Baksi preslišali Reptorse, putuju u Kanadu sa 2-0
Baksi preslišali Reptorse, putuju u Kanadu sa 2-0

Dominantna predstava Milvokija od samog starta, strašna odbrana, precizni spolja, za drugu pobedu.

Milvoki Baks – Toronto Reptors, 125:103.

Sada je još očiglednije da je tim iz Kanade propustio veliku priliku za brejk u prvom meču, kada su dobrim delom utakmice bili bolji tim. Baksi su se, kao i seriji protiv Seltiksa, jako dobro prilagodili i pokrpili sve probleme koje su im Reptorsi stvarali u prvoj utakmici.

Što se Toronta tiče, nastavile su se iste boljke kao i u seriji protiv File, kada pored Lenarda nisu imali mnogo raspoloženih igrača pored Kavaja Lenarda. “Kandža” je postigao 31 poen, uz efikasnih 10 od 18 iz igre. Jedina svetla tačka pored njega bio je Norman Pauel. Krilo Reptorsa igra jako dobar plejof i kada god da je dobio prostora isti je i iskoristio. U 13 utakmica koliko je odigrao šutira 48% iz igre i 42% za 3 poena, mnogi smatraju ne samo da je zaslužio više minuta, već i da startuje pre Denija Grina koji igra ispod proseka.

U Milvokiju nije bilo neraspoloženih igrača. One koje nije išlo u napadu, nadoknadjivali su to odličnom igrom u odbrani, gde je Milvoki potpuno ugušio Toronto. Isekli su sve puteve do koša i Reptorsi su u većini napada morali da se zadovolje dugim dvojkama, što je recept za propast u današnjem NBA.

Čak tri igrača sa klupe Milvokija postiglo je 13 ili više poena. Iljasova je bio fenomenalan, postigao je 17 poena, ali i nekoliko puta izveo svoj specijalitet – iznudio faul u napadu, što je izludjivalo igrače Toronta. Brogdon je u utakmicu ušao sa 3 postignute trojke iz isto toliko pokušaja, što je i katapultiralo vodjstvo Baksa na maksimalnih 25 u prvom poluvremenu.

Ne smemo zaboraviti Adetokunba. Rekli smo da su se domaći odlično prilagodili u drugoj utakmici, najveći deo toga zasluge strašnog Grka, od koga i zavisi najviše igra Milvokija. Probijao je sa lakoćom defanzivne šeme Reptorsa, a kada god bi neko od gostujućih igrača pomogao, našao bi pravi pas do slobodnog saigrača. Završio je utakmicu sa 30 poena, čak 17 skokova i 5 asistencija. On je tako postao tek drugi igrač u istoriji franšize koji je stigao do 25-15-5 linije u plejof utakmicama. Prvi je Karim Abdul-Džabar.

Serija se sada seli u Toronto. Reptorsi se nadaju da će “ostali” ponovo podržati Kavaja i da će tim iz Kanada moći da se vrati u igru u finalu Istoka. Utakmica je na programu već u noći izmedju nedelje i ponedeljka, 01:00.