NBANoLimits

Nik Nurs sprema promene pred treći meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2019 00:00
Nik Nurs sprema promene pred treći meč
Nik Nurs sprema promene pred treći meč

Toronto je bio sjajan u prvom meču, ali jednostavno nisu znali kako da završe posao iako su tokom većeg dela utakmice bili bolji tim. Drugi meč bio je totalno maltretiranje od strane Baksa i okidač za promene u sastavu.

Trener Nik Nurs najavio je da će u petorci svakako biti promena, ali nije još uvek želeo da otkrije o kome se radi. Jedino što znamo je da se može desiti da vidimoo više od jednog novog igrača u početnom sastavu Reptorsa:

“Mislim da ćemo imati neke promene u sastavu za večeras, to je sigurno. Videćete neke drugačije petorke na terenu. Sve što budemo promenili uradićemo s ciljem da budemo u boljoj poziciji u odbrani, ali mislim da će to doneti boljitak i u napadu.”

“Teško je pitanje: Hoćeš li plesati sa onim ko te je doveo na maturu? Mišljenja sam da odredjene serije ne leže preterano odredjenim momcima. Ali isto tako sam i mišljenja da je par momaka imalo loš bioritam tri ili četiri puta u ovom plejofu, a onda je na sledećoj utakmici taj bioritam bio netaknut. Tako da, nekako verujem ovim momcima, znaju ko su, verujem u njih i znam da su bolji nego što su pokazali prošle noći i pokazali su se u situacijama kada treba brzinski da se vrate u ritam.”

Veruje se da su promene o kojima Nik Nurs razmišlja Serž Ibaka i Norman Pauel za Marka Gasola i Denija Grina.

Čini se da ovo zaista nije serija za Gasola. Baksi igraju potpuno netipično, sa petoricom spolja, kako bi otvorili prostor Janisu. U toj situaciji odbrana Španca nikako ne dolazi do izražaja. Ibaka je mnogo agilniji i bolje opremljen da se bori sa takvim stilom napada.

Deni Grin igra jako loše u ovom trenutku. Tokom čitavog plejofa ne liči na igrača koji je odigrao paklenu regularnu sezonu. Norman Pauel s druge strane igra veoma dobro u limitiranoj ulozi. Kada god da je dobio značajne minute odigrao je odlično, sa verom u svoj šut, nešto što većini startera Toronta mimo Kavaja nedostajeu ovom plejofu. Status Pauela zanimao je novinare, te je Nurs odgovorio:

“Mislim da će nas ono što smo videli dovesti do toga da mu damo više minuta večeras. Mislim da ćete ga vidjati više i nadajmo se da će samo nadograditi ono što je uradio u drugoj utakmici.”

Promene Reptorsa očekuju i u taboru Baksa. Upitan o ovoj situaciji, tačnije da li to što će Toronto čekati do posledjnih minuta da otkrije svoj sastav ima neki uticaj na njihovu ekipu, Majk Budenholzer je imao zanimljiv odgovor: