NBANoLimits

Rajan Saunders ipak ostaje glavni trener Timbervulfsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2019 00:00
Rajan Saunders ipak ostaje glavni trener Timbervulfsa
Rajan Saunders ipak ostaje glavni trener Timbervulfsa

Ono što je bilo najavljeno po završetku regularnog dela sezone dobiće i zvaničnu potvrdu narednih dana – Rajan Saunders će ostati na mestu šefa stručnog štaba Minesote.

Iako se prethodnih nedelja spekulisalo da Timberfulsi traže novog trenera, pominjala su se brojna imena, a obavljeni su čak i intervjui sa nekolicinom kandidata, ispostavilo se da je novopostavljeni predsednik tima, Gerson Rosas, samo želeo da ispita teren i da je Saunders od početka bio njegov favorit.

U upravi Minesote imaju puno poverenje u sina legende kluba, čuvenog Flipa Saundersa i ocenjeno je da je odličan odnos koji ima sa mladim igračima, pre svih, prvom zvezdom tima Karlom Entonijem-Taunsom ono što je bilo presudno za njegov ostanak na čelu struke. Pominjala se i mogućnost da, u slučaju dolaska nekog drugog trenera, Saunders svakako ostane u stručnom štabu, kao jedan od pomoćnika.

Mladi trener je postao član stručnog štaba Vukova još 2014. godine, tada kao pomoćni trener svom ocu. Poziciju prvog trenera preuzeo je 6. januara ove godine, nakon otkaza koji je dobio Tom Tibodo i vodio je ekipu do 17 pobeda i 25 poraza.

On će potpisati višegodišnji ugovor sa klubom, u narednim danima, a Timberfulfsi su u isto vreme rešili i pitanje pomoćnika generalnog menadžera, pošto je dovoden Đanluka Paskući iz Bruklina.

Paskući je u Netsima obavljao funkciju direktora skautinga za neameričko područje i doveden je na insistiranje predsednika zaduženog za košarkaška pitanja, Gersona Rosasa, sa kojim je već blisko sarađivao u Hjustonu.