NBANoLimits

Bivši šampion Evrolige novi generalni menadžer Pelikansa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2019 00:00
Bivši šampion Evrolige novi generalni menadžer Pelikansa
Bivši šampion Evrolige novi generalni menadžer Pelikansa

Dvostruki šampion Evrope sa moskovskim CSKA Trajan Lengdon novi je generalni menadžer Nju Orleansa, saopštio je potpredsednik košarkaških operacija ove franšize Dejvid Grifin.

“Od trenutka kada sam se upoznao sa gospođom Benson i njenim osobljem, bilo je jasno da je posvećena franšizi maksimalno. Ovo je jedan od znakova posvećenosti. Trajan je izuzetno talentovan i deli našu viziju šta znači biti deo porodice Pelikansa, na i van parketa. Uzbuđeni smo što su on i njegova porodica postali deo naše grupe i nastavićemo da radimo zajedno” izjavio je Grifin.

“Želimo dobrodošlicu Trajanu i njegovoj porodici u Nju Orleans Pelinase. Naš prioritet je da napravimo najbolji tim na i van parketa. Ovo je još jedan pozitivan korak koji će našu organizaciju pogurati da bude još uspešnija”, rekla je vlasnica Pelikansa Gejl Benson.

Posle sreće na draft lutriji, Pelikansu se, dakle, pojačavaju i na poziciji generalnog menadžera. Trajan Lengdon je igrao tri sezone u Klivlendu, odakle se preselio u Evropu. Proveo je ostatak igračke karijere igrajući na Starom kontinentu, uz jedan manji izlet u Ameriku. Najduže se zadržao u moskovskom CSKA, u kojem je igrao 2005-2011 i osvojio dve titule šampiona Evrope. Proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira 2008.

Posle igračke karijere bio je skaut za San Antonio 2012-2015, da bi potom postao asistent generalnog menadžera Bruklina i uz to i generalni menadžer tima ove franšize u razvojnoj ligi – Long Ajlend Netsa. Proglašen je za najboljeg u svom poslu u sezoni 2018/19, kada je Long Ajlend Netse doveo do finala razvojne lige.