NBANoLimits

Toronto - Milvoki: Na jednoj nozi protiv favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2019 00:00
Toronto - Milvoki: Na jednoj nozi protiv favorita
Toronto - Milvoki: Na jednoj nozi protiv favorita

Morali su da pobede u trećoj utakmici i to su i uradili igrači Toronta, a imperativ pobede u narednoj, četvrtoj, još je veći. Poraz ih vodi u Viskonsin sa 1:3, a tamo je mrak progutao i jače timove od njih…

Kad čujete “imperativ pobede” ili “ova utakmica je baš važna”, a igra se finale konferencije u nama dragoj ligi, verovatno prevrnete očima. Jer, realno, svaka utakmica u plej-ofu je bitna i ratne sekire se ne zakopavaju dok sirena ne označi kraj poslednjeg susreta u seriji.

No, za franšizu čiji su rukovodeći ljudi gurnuli sve čipove i rekli “all-in” u ovosezonsku partiju pokera, ova utakmica bi mogla da znači upravo to – sve ili ništa.

Toronto Reptorsi napravili su neke strašne poteze i roster ojačali igračima šampionskog karaktera. Rizikovali su, ali o ugovorima, rosteru, ubeđivanju igrača i ostalim stvarima, razmišljaće zaduženi za to kad sezoni dođe kraj. A ukoliko ne odbrane domaći teren i ne pobede noćas favorizovane Bakse, kofere mogu već početi da pakuju. Da li za Los Anđeles ili za negde drugde – videćemo.

Sezona Milvokija je impresivna i o tome smo pisali nekoliko puta. Od svih podataka koji se ističu, najvažniji za ovu najavu je sledeći – Milvoki Baksi su posle doživljenog poraza ove sezone na skoru 22-1. Uključujući i plej-of, Baksi su ove sezone izgubili vezane utakmice samo jednom, što je najbolji rekord u istoriji lige.

Uzorak u ovogodišnjem doigravanju nije veliki, jer su pre poslednjeg susreta sa Torontom poraženi samo od Bostona, i to u prvoj utakmici polufinala Istoka. Odgovor je bio furiozan i usledila su četiri šamara Seltiksima.

Ako se po sezoni dan poznaje, Toronto je u problemu.

Povreda noge Kavaja Lenarda u prvoj četvrtini prošle utakmice nije uticala na njegov nastup. Superstar Reptorsa odigrao je 52 minuta na tom meču, odradio je svoj deo posla fenomenalno, a imao je veliku podršku saigrača. 

Sa druge strane, Kajri Irving je verovatno ponosan na trio Milvokija Janis – Midlton – Bledso. Broj bačenih cigli trojice igrača verovatno je izazvao “to su moji momci” reakciju kod (i dalje) superstara Seltiksa.

Trio je imao sjajan procenat šuta 11/48, pa teško da može gore od toga. U stvari, tako je i Irving izjavio, pa se pokajao…

Šalu na stranu, Baksi jesu favoriti. Izgubili su prethodnu utakmicu posle dva produžetka iako nisu imali napadački učinak svojih zvezda, a na drugoj strani su maksimalno koncentrisani Kavaj i drugari dali svoj doprinos.

Teško je da to može da se ponovi, a kada ste 22-1 posle doživljenog poraza, reklo bi se da trener vrši dobar uticaj i motiviše ekipu na pravi način.

Ukoliko Toronto izvuče ovu utakmicu, sve je otvoreno, a Voriorsi će još malo čekati svog protivnika. No, po rečima Janisa Adetokunba “Baksi ne vole da gube” i ovo će biti klanica od utakmice.