NBANoLimits

Bez iznenađenja u izboru za najbolje rukije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2019 00:00
Bez iznenađenja u izboru za najbolje rukije
Bez iznenađenja u izboru za najbolje rukije

Sasvim očekivano, za najbolje novajlije u protekloj sezoni izabrani su momci koji su to najviše i zaslužili.

Najboljih 5 čine: Tre Jang (Atlanta), Luka Dončić (Dalas), Džeren Džekson (Memfis), Marvin Begli (Sakramento) i Deandre Ejton (Finiks).

U drugoj petorci nalaze se: Šej Gildžis-Aleksander (LA Klipersi), Kolin Sekston (Klivlend), Lendri Šemet (LA Klipersi), Kevin Huerter (Atlanta) i Mičel Robinson (Njujork Niksi).

Zanimljivo je da su se prvi put od sezone 1984-85. u prvoj petorci najboljih novajlija našli igrači koji su bili u prvih 5 pikova na draftu. Najbolji rukiji u toj sezoni, pre 34 godine, bili su Majkl Džordan, Čarls Barkli, Hakim Olajdžuvon, Sem Bouvi i Sem Perkins.

Trojica finalista za priznanje najboljem rukiju godine, takođe krajnje očekivano, su Luka Dončić, Tre Jang i Deandre Ejton, iako su svi svesni da će ovo do samog kraja ipak biti trka u dvoje i da prošlogodišnji prvi pik nema ni promil šansi pored Dončića i Janga.

Luka Dončić je u svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi na svetu prosečno beležio 21.2 poena, 7.8 skokova i 6 asistencija po meču.

Tre Jang je nakon nešto sporijeg početka, u drugom delu sezonu dodao gas i ipak uneo potpunu neizvesnost u izbor za najboljeg novajliju. On je prosečno beležio 19.1 poena, 8.2 asistencije i 3.7 skokova po utakmici.