NBANoLimits

Predsednik Niksa: "Porzingis nas je ucenio i morali smo da ga trejdujemo"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2019 00:00
Predsednik Niksa: "Porzingis nas je ucenio i morali smo da ga trejdujemo"
Predsednik Niksa: "Porzingis nas je ucenio i morali smo da ga trejdujemo"

Kristaps Porzingis je trejdovan u Dalas još u februaru mesecu, a sva je prilika da se neće u skorije vreme stišati bura oko te razmene i tog krajnje iznenadnog odlaska najveće zvezde Niksa.

Stiv Mils, predsednik tima iz Njujorka je, gostujući na jednom od foruma koji su organizovali navijači, izneo nove, zanimljive informacije.

“Kristaps je neposredno pre tog trejda jednog dana samo ušao u moju kancelariju i zatražio da ga pustimo, da želi da ode iz kluba.” – započeo je Mils i nastavio: “Tu, sa mnom je sedeo i Skot (generalni menadžer tima, Skot Peri) i bili smo blago zbunjeni, a Kristaps nam je samo rekao da nam daje 7 dana fore da ga trejdujemo, ili će se vratiti u Evropu. Kako da reagujemo u takvim situacijama, šta smo drugo mogli da uradimo nego da mu ispunimo želju. Naša sreća, pa smo već imali niz ponuda, neke još od septembra i trebalo je samo da izaberemo najbolju.

Mnogi stručnjaci spekulišu da čelni ljudi Njujorčana pokušavaju da se “operu” pred navijačima i da treba očekivati još ovakvih izjava u budućnosti, a u to su ubeđeni oni najgasniji kritičara rada uprave Niksa, koji su kroz ismevanje prokomentarisali ovakvu izjavu predsednika kluba, najviše je potencirano: “Koja to još velika NBA zvezda preti povratkom u Evropu?!”

Da nešto tu “ne pije vodu”, sasvim je sigurno, a sigurno je i da Letonac nakon tog trejda, pretežno više puni stranice tabloida, nego sportske. Činjenica je da je povređen i da nije igrao više od godinu dana, ali mu ni optužbe za silovanje, kao ni tuča u kojoj je nedavno učestvovao ni malo ne idu u prilog i kako će sve uticati na sjajnog košarkaša, ostaje nam da vidimo kada konačno obuče dres Dalas Mevsa i ponovo zakorači na NBA parkete.