NBANoLimits

Tajron Lu odbio ponude Roketsa i Pelikansa za mesto pomoćnog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2019 00:00
Tajron Lu odbio ponude Roketsa i Pelikansa za mesto pomoćnog trenera
Tajron Lu odbio ponude Roketsa i Pelikansa za mesto pomoćnog trenera

Hjuston i Nju Orleans su bili izuzetno zainteresovani da dovedu Tajrona Lua na mesto pomoćnog trenera Majku Dantoniju, odnosno Alvinu Džentriju, međutim, bivši trener Klivlenda je odbio obe ponude.

U Hjustonu su napravili veliku čistku u trenerskom timu, nakon ispadanja u polufinalu konferencije od Voriorsa, čak četvorica članova stručnog štaba su napustili klub, i polako je došlo vreme da krenu u potragu za pojačanjima na klupi. Što se tiče Pelikansa, trener Džentri je odavno izrazio želju za jačanjem trenerskog kadra, a sličnog razmišljanja je i Dejvid Grifin, novi glavni funkcioner tima.

Ipak, Tajron Lu je nakon kraćeg razmatranja obe ponude, odbio da se priključi ovim timovima i još uvek čeka eventualnu priliku da ponovo postane prvi trener nekog od klubova. Nedavno je i izjavio da mu je namera da se u NBA ligu vrati samo u funkciji glavnog trenera neke ekipe.

Lu je na početku sezone dobio otkaz u Klivlendu, nakon užasnog starta i nekoliko vezanih ubedljivih poraza i od tada je bez angažmana. Kao prvi trener Kavsa proveo je na klupi nešto više od dve i po godine i za to vreme osvojio jedan prsten i dva puta igrao veliko finale. Trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik Doku Riversu u Bostonu 2011. godine, sa kojim je kasnije sarađivao i u Klipersima.