NBANoLimits

Stef Kari nije obuzet osvajanjem nagrade za mvp finala: "Sekundarna nagrada"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2019 00:00
Stef Kari nije obuzet osvajanjem nagrade za mvp finala: "Sekundarna nagrada"
Stef Kari nije obuzet osvajanjem nagrade za mvp finala: "Sekundarna nagrada"

Stef je u NBA učinio gotovo sve. Osvojio je 3 šampionska prstena, 2 puta proglašen je najkorisnijim igračem lige, višestruki učesnik utakimce svih zvezda, oborio je rekorda ne zna im se broj, ipak… Kari nikada nije proglašen najboljim učesnikom velikog finala.

“To je specijalna nagrada i svi žele da je osvoje, uključujući mene. Ali na kraju dana prvo što uradim je, pogledam gore i vidim ‘Da li si pobedio ili izgubio?'”

Aludirao je Stef na šampionske banere koji krase svodove arene. Bilo je jasno na šta je mislio – ni na jednom od tih banera ne piše da je Andre Igudala bio mvp finala 2015. Ni na jednom ne piše da je Kevin Durent istu nagradu osvojio 2017. i 2018. godine. Stef takodje ne umanjuje umeće svojih saigrača i svi koji su upućeni u situaciju govore da je bio istinski srećan zbog pomenutih momaka.

“Stef je jednostavno nesebičan i razmišlja samo o timu. Siguran sam da bi voleo da osvoji nagradu za mvp finala, ali on mnogo više gleda na to sa timske, nego li sa individualne strane. Pričali smo o tome više puta, on je neverovatan u ovom plejofu i nastavićemo da se oslanjamo na njega i drago nam je da ga imamo u svom timu” odgovorio je Stiv Ker na pitanja novinara.

Zaključak jeste da je Kari pre svega opterećen stvaranjem dinastije. Opterećen željom da njegovi Voriorsi postanu tek šesti tim u istoriji koji je uspeo da dodje do titule u tri uzastopne sezone.

“To je sekundarno u odnosu na to da li ćeš pobediti ili ćeš izgubiti. Verovatno još niže na toj listi.”

Stef Kari je fokusiran na prave stvari, a pohod ka trećoj uzastopnoj tituli njegov Golden Stejt započinje u noći izmedju četvrtka i petka. Na kanadskom tlu, prvi put u istoriji NBA finala, Reptorsi dočekuju Voriorse od 03:00 posle ponoći.