NBANoLimits

Voriorsi uzvraćaju i dolaze do brejka za poravnanje u finalu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2019 00:00
Voriorsi uzvraćaju i dolaze do brejka za poravnanje u finalu!
Voriorsi uzvraćaju i dolaze do brejka za poravnanje u finalu!

Košarkaši Golden Stejta uspeli su da se oporave nakon poraza u prvom susretu i dođu do trijumfa i izjednačenja u ovom velikom finalu, na gostovanju u Torontu 109:104.

Izuzetno nervozan početak obe ekipe, viđeno je ukupno 5 poena za nešto više od 3 minuta igre. Kada su konačno počeli da pogađaju i jedni i drugi, u prvom planu je bio Klej Tompson koji je sa dve pogođene trojke iz dva šuta i postignutih svih 9 poena svog tima, doneo blagu prednost Voriorsima na samom startu. Domaći na Klejevu simultanku odgovaraju serijom 7:0, na koju gosti uzvraćaju sa 10:0 u samoj završnici prve četvrtine i koja im omogućava da održe egal rezultat.

Stef Kari je svoje prve poene postigao tek pred kraj ove deonice i to sa linije penala, a goste su u tim trenucima predvodili Drejmond Grin sa nekoliko odličnih poteza i Šon Livingston, koji je ponovo uneo pravu energiju sa klupe.

Na startu druge deonice, slična situacija kao i u prvoj, dosta nervoze, promašaja, a kod domaćih je u tim trenucima jedina svetla tačka bio Fred Vanvlit, sa svojom dalekometnom paljbom, ali i nekoliko vrlo efektnih prodora. Da se vratimo na Karija i njegov veoma loš početak ovog meča, koji se preneo i na drugu četvrtinu. On se od samog starta žalio na neku povredu, a, iako je bilo raznih nagađanja, nije utvrđeno da li je Stefa mučilo nešto više od, i dalje rovitih prstiju leve ruke. Kari je svoj prvi pogodak iz igre upisao tek na nešto manje od 4 minuta do kraja prvog poluvremena, do tog trenutka imao je 0/6 iz igre, kao i 0/4 za tri poena. Ipak, uspeo je da za to kratko vreme pogodi dve trojke i još dva šuta i da sa vezanih 10 poena nagovesti bolje drugo poluvreme.

U trećoj deonici gosti su prelomili ovaj meč u svoju korist i to već na samom startu. Serija od 7:0 koja im je vratila blagu prednost, da bi nakon toga, i tajmauta koji je morao da zatraži Nik Nurs, napravili dodatnih 11:0 i stekli velikih 13 poena prednosti. Reptorsi su se bukvalno raspali u tim trenucima, njihova igra nije ličila ni na šta i nakon katastrofalnih 0/8 iz igre i čak 6 izgubljenih lopti na tom otvaranju druge polovine meča, delovalo je kao da se ne radi o istom timu iz prvog dela ove utakmice. U ovoj deonici, gosti su imali čak 14 asistencija za svih 14 pogodaka iz igre, dok su domaći zabeležili svega 7 pogodaka iz igre i čak 7 izgubljenih lopti.

Na početku poslednje deonice, gosti su uspevali da održe prednost, uprkos svom trudu koji su ulagali domaći kako bi ih sustigli, a ono što bi mogao da bude veoma veliki problem je povreda Kleja Tompsona na početku ovog segmenta igre i sjajni šuter se više nije vraćao na teren do kraja. Već se spekiliše o težini povrede, iako još uvek nije sigurno da li se radi o povredi lista ili butnog mišića i mnogo više o tome će se znati već ujutru.

Njegovu šutersku ulogu preuzeo je mladi Kvin Kuk, koji je sa nekoliko pogođenih trojki, i to kada je bilo najpotrebnije, uspevao da održi prednost svog tima. U tim trenucima sa klupe je sasvim solidno doprineo i Endrju Bogut, uz par efektnih zakucavanja i pogođenih zicera.

Reptorsi su u samoj završnici uspeli da se vrate, drastično da smanje zaostatak, međutim Voriorsi su odbili te napade sjajnom odbranom i agresivnošću, dok se na drugoj strani ni oni nisu previše napadački proslavili. Više od 3 minuta na samom kraju susreta ni jedni ni drugi nisu uspeli da postignu pogodak.

Kod pobednika, najefikasniji je bio Klej Tompson sa 25 poena (10/17 iz igre i odličnih 4/6 za tri poena), uz po 5 skokova i asistencija i trenutno najveći problem kod Ratnika je koliki je stepen njegove povrede. Kari je, nakon već pomenutog, slabijeg početka, kasnije solidno odigrao i ukupno ubacio 23 poena, uz 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Drejmond Grin je bio nadomak novog tripl-dabla, sa 17 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Demarkus Kazins je, sasvim neočekivano, bio jedan od značajnijih igrača ove utakmice. Zabeležio je 11 poena, 10 skokova, 6 asistencija i 2 blokade. Pravi junak meča ipak, takođe neočekivano, ali ne i iznenađujuće, bio je Andre Igudala, koji je pogodio trojku, koja je i definitivno rešila pobednika.

U poraženom timu, pored standardno dobrog Kavaja Lenarda, koji je upisao 34 poena, 14 skokova i 3 asistencije, možda se još samo Vanvlit istakao po, relativno dobroj igri i košgeterskom učinku, mada je imao i neke promašene otvorene šuteve, dok su ostali igrači Reptorsa potpuno zakazali, na čelu sa glavnom zvezdom prethodnog susreta, Paskalom Sijakamom.

Sijakam je meč završio sa 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija, Vanvlit je ubacio 17 poena, Lauri 13, dok je Mark Gasol upisao po 6 poena i skokova, ali se ponovo mora napomenuti njegov izuzetan doprinos igri, od igranja perfektne odbrane, pa sve do sjajnih kontri i lake tranzicije u napad, u kome je odlično “hranio” svoje saigrače loptama i često bio glavni organizator igre.

Sledeći susret igra se u Ouklendu i ovoga puta će Golden Stejt biti domaćin, a taj meč je na programu u noći između srede i četvrtka u 3 časa nakon ponoći.