NBANoLimits

Tim Dankan donirao pola miliona dolara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2019 00:00
Tim Dankan donirao pola miliona dolara
Tim Dankan donirao pola miliona dolara

Bivši igrač San Antonija Tim Dankan donirao je pola miliona dolara programu za edukaciju dece, na svojim Devičanskim ostvrvima.

Legenda Sparsa je sa svojom suprugom Vanesom, putem Tim Dankan fondacije, donirao pomenutu sumu “Yes! Our Kids Can” programu za edukaciju dece.

Ovaj program započet je 2016. u San Antoniju, a cilj mu je da deca uz pomoć tableta uče lekcije, edukativne pesmice, gledaju video snimke i igraju igrice. Namera je da se u tom sistemu deca motivišu, da se nauče marljivo da rade i da se promovišu u dobre učenike, studente i ljude koji će imati dobro plaćene poslove i karijere.

Dankan i njegova supruga Vanesa pomenuti novac su donirali kako bi se program preneo i na Devičanska ostrva, odakle je i sam košarkaš.

“Bio sam oduševljen. Otišao sam kući i ispričao Vanesi. rekla je da moramo da ovaj program da proširimo na Devičanska ostrva, zato što bi to bilo lako, a uticaj na decu bi bio ogroman, i to na duže staze” rekao je Dankan. “Uzbuđeni smo zbog svega i znam da ćemo postići velike stvari za decu na Devičanskim ostrvima.”

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton, se u okviru svoje fondacije udružio sa Dankanovom, da bi zajedničkim snagama započeli rad na projketima u borbi protiv uragana na Karipskim ostrvima. To uključuje donacije u vidu pijeće vode, solarne energije i unapređivanje tehnologije za revitalizaciju Ostrva od posledica uragana, kao i za prevenciju i borbu protiv nepogoda.

 

Dankan se u svojoj mladosti bavio plivanjem, ali je jedini olimpijski bazen u njegovom rodnom mestu Sejnt Kroi, na Devičanskim ostrvima, uništen, kao posledica uragana Hugo. To je definisalo Timijev život, pošto je počeo da se bavi košarkom, ali i humanitarnim radom.

Pre ove donacije, Dankan je već davao određene svote novca i druge vrste sredstava, kao pomoć žrtvama uragana.