NBANoLimits

Siksersi imaju zamenu za Montija Vilijamsa, novi pomoćnik je Ime Judoka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2019 00:00
Siksersi imaju zamenu za Montija Vilijamsa, novi pomoćnik je Ime Judoka
Siksersi imaju zamenu za Montija Vilijamsa, novi pomoćnik je Ime Judoka

Nakon 7 godina provedenih u stručnom štabu San Antonija, Ime Judoka postaće novi glavni pomoćnik Bretu Braunu u Filadelfiji.

Judoka će na klupi Siksersa zameniti Montija Vilijamsa, koji je nedavno postao prvi trener Finiks Sansa. Očekuje se da njegova uloga bude nešto značajnija u odnosu na onu koju je imao u Sparsima, gde ipak položaj prvog asistenta godinama već ima Etore Mesina.

Poznanstvo Breta Brauna i njegovog novog pomoćnika datira još iz Judokinih igračkih dana, a jednu sezonu su proveli zajedno i na klupi tima iz Teksasa, tada kao asistenti Gregu Popoviču.

Ime Judoka je nekoliko sezona nastupao u najjačoj ligi na svetu, za razne klubove, a najduže se zadržao baš u San Antoniju. U par navrata je igrao i u Španiji, a bio je član i Nigerijske reprezentacije sa kojom je na šampionatima kontinenta osvojio dve bronze. Trenersku karijeru započeo je 2012. godine, na klupi Sparsa, gde se zadržao na funkciji pomoćnika sve do danas.

Zanimljivo je da u Filadelfiju, takođe iz San Antonija, stiže i Kameron Hodžis koji će biti zadužen za razvoj mladih igrača, što možda i ne treba previše da čudi s obzirom koliko puta je trener Siksersa izražavao divljenje prema Popu i logično je da želi da sklopi stručni štab koji je, kao i on sam, imao legendarnog trenera za mentora.